Mânecile de la cămașă. Cât de lungi trebuie să fie de fapt

Fondator & editor
Bărbații români cumpără din ce în ce mai multe haine, dar banii cheltuiți pe materiale nu aduc la pachet și educația vestimentară din păcate. Un exemplu în acest sens una dintre cele mai frecvente greșeli în ținuta masculină, adică lungimea necorespunzătoare a mânecilor cămășii.
Costumul – fie el casual sau formal, este ținuta tipic bărbătească, care ca orice haină, are trei roluri: protectiv – deci te apără de ploaie și soare, informal – te recomandă, care spune despre tine cine ești și estetic – pune în valoare personalitatea ta.
În cazul în care la un eveniment festiv, la un interviu de angajare ori la întâlnire cu iubita te prezinți cu mânecile lungi până mijlocul palmei ori până la degetul mic, nu vei transmite încredere. Mesajul nonverbal va fi unul pe care cu siguranță nu ți-l dorești și anume: nu te simți deloc confortabil în ținuta pe care o porți, costumul e împrumutat cel mai probabil, ești împrăștiat și neatent la detalii. Practic, vei da de pământ cu cele două roluri ale hainei, cel informal, respectiv cel estetic și cel mai important, cu imaginea ta.
Ține cont repere!
Pentru a preîntâmpina dezastrul vizual, trebuie să ții cont de câteva reguli clare. Întotdeauna trebuie să ai în vedere de relația dintre cămașă și sacou. Mânecile cămășii trebuie să pice până la încheietura mâinii, cu unul-doi centimetri mai mult decât cele ale sacoului. În cazul în care porți ceas, manșeta trebuie să acopere măcar o parte a accesoriului.
Alege să te îmbraci ca un bărbat, nu ca un barbă-cot! Pentru a înțelege mai bine regula lungii cămășii, iată o ilustrație sugestivă:

Mai cheltuitori, dar nu și mai educați
În prezent, bărbații români au ajuns să dea mai mulți bani pe haine decât femeile, potrivit unui studiu realizat în vara acestui an. Mai precis, cheltuie peste un miliard de euro pe an. Astfel, creșterea pieței din 2018 față de cea din 2017 a fost de 10,5%.
Fondator & editor