Now Reading
Mai puține complexe, mai multe reflexe la naționala României

Mai puține complexe, mai multe reflexe la naționala României

După mult timp, naționala de fotbal a României arată din nou fresh. În sfârșit, a prestat jocul așteptat de suporteri. Spre deosebire de meciul cu Irlanda de Nord, de data aceasta, în fața Austriei, un adversar mai puternic, a și obținut un rezultat pozitiv. A jucat chiar mai bine decât cu nord-irlandezii și cu aceeași mentalitate bărbătească.

Marele atuuri pe care Mirel Rădoi le-a adus la națională sunt curajul, abordarea ofensivă, entuziasmul. În ultimii 15-20 de ani, meciurile naționalei nu au stârnit prea multă pasiune. Doar în timpul lui Pițurcă mai obțineam rezultate, însă cam atât. În rest, a fost aceeași atitudine: stil defensiv sau ultradefensiv, încă din primul minut, fără a ține foarte tare cont de adversar. Indiferent dacă România juca cu Franța, cu Elveția sau cu Andorra, jocul era fricos, nespectaculos și rareori eficient.

De-a lungul anilor și cu atât mai mult în „perioada Rădoi”, când jucătorii în sfârșit sunt lăsați liberi să se exprime, constat că ordinul „stați în apărare, jucăm doar pe contraatac!”, a dezvoltat un complex de inferioritate pentru fotbaliștii naționalei. Entuziasmul nu are cum să existe din moment ce ți se transmite mereu că ești mai nefotbalist decât ceilalți. În această seară însă, am văzut jucătorii tehnici ai României exprimându-se la maximum, făcând inclusiv faza defensivă. De ce? Pentru că li s-a acordat încredere. Am văzut mai puține complexe și mai multe reflexe la jucătorii României. Au fost într-adevăr, vii.

România a prestat un joc modern, Alibec a făcut din nou senzație în ofensivă, cât și în defensivă, Maxim, Coman și Crețu au fost la înălțime, mai toți din echipă s-au mișcat bine. Sistemul de joc, cu extreme, s-a dovedit mult mai inspirat, iar vulnerabilitățile din flancul stâng și din poartă, cel mai probabil vor fi corectate de către Mirel Rădoi, pentru meciul cu Islanda.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top