Now Reading
10 lucruri pe care trebuie să știi în cazul unei bătăi de stradă

10 lucruri pe care trebuie să știi în cazul unei bătăi de stradă

E posibil să ajungi să fii implicat o dată sau de mai multe ori în viață într-o bătaie de stradă, deci într-o situație în care cuvintele să nu mai aibă vreo valoare. Este o situație extremă, care te obligă să acționezi. 

Chiar dacă nu ești Kimbo Slice, trebuie să fii pregătit pentru orice. Practicanții bătăilor de stradă și luptătorii profesioniști au vorbit deschis până acum despre aceste aspectele, pe care trebuie să le ai în vedere atunci când ajungi într-o astfel de situație.

Evită declanșarea unei bătăi!

Nu întâmplător este primul sfat. Nu intra în conflicte din care nu ai nimic de câștigat. Fă-o doar dacă ai o miză, deci dacă siguranța ta sau a persoanelor cu care te afli este amenințată.

Dacă observi un conflict în plină stradă, nu încerca să intervii. Treci pe partea cealaltă a străzii. Un act de eroism te poate transforma în victimă. Asigură-te că merită.

Șansele tind să se echilibreze într-o bătaie de stradă

Față de un sport de contact practicat într-un mediu organizat, lucrurile se schimbă radical în stradp. Faptul că adversarul practică de 6 luni un box sau jiu-jitsu contează mai puțin. Faptul că adversarul este mai solid sau mai tânăr, nu mai are o importanță atât de mare.

Avantajele pe care le-ar avea în ring, se reduc drastic, pentru că deciziile trebuie luate extrem de rapid, lupta nu se mai desfășoară după niște reguli, adversarul poate avea asupra sa arme albe sau de foc, ținuta este incomodă (jeans, cămașă, geacă, deci adio highkick-uri marca Yuri Boyka), iar existența obiectelor din jur trebuie luată în calcul (autoturisme, borduri, semne de circulație, pereți, scări, guri de canal). O clipă de neatenție poate marca sfârșitul unei bătăi, chiar într-o manieră tragică, cum ar fi fracturile de coloană, în cazul impactului cu o bordură.

Nu ai timp de prejudecăți!

Într-un duel unu la unu, n-ai timp să-ți faci filme în cap, să-ți supraestimezi sau să-ți subsetimezi adversarul. Primul motiv trebuie ignorat din start. N-ai timp să te gândești la faptul că adversarul e mai greu cu X kilograme sau că face vreun sport. Dacă n-ai de ales, ataci. Dacă nu-ți cauzează niciun prejudiciu, pleci.

Asigură-te că nu ai martori!

Aruncă un ochi în jur, rapid. În unele cazuri, nici nu e nevoie să cercetezi prea mult. Îți dai seama că ești într-o zonă safe, în funcție de locul în care te afli. În cazul în care-ți vine să ataci, principalul martor de care trebuie să te ferești sunt camerele video. Odată surprins, ai un dosar penal asigurat. Șansele sunt de partea ta doar dacă ești în legitimă apărare, dar e bine să nu ajungi acolo, pentru că tu trebuie să fii cel care dă „tonul”, în cazul în care bătaia devine iminentă.

Lovește primul!

Altfel spus, tu trebuie să dai „tonul”. În cazul în care conflictul degenerează, lovește primul! Întotdeauna primul. Fă-o ferm, cu pumnul strâns, ca să nu eviți vreo factură. Directa livrată în forță în zona nasului sau a bărbiei este cea mai rapidă lovitură, un început bun. Majoritatea luptelor de stradă se încheie în doar câteva secunde. De aceea este foarte important să lovești primul, fără ezitare, în cazul în care conflictul este iminent.

Insistă!

Nu te rezuma la primul pumn. Odată ce ai intrat în luptă, trebuie să continui până când adversarul ajunge în imposibilitatea de a continua lupta, ori fuge. După directa de dreapta, continuă cu un croșeu de stânga, apoi un croșeu de dreapta. Nu te opri până când nu ai certitudinea că ești în siguranță.

Garda sus!

Apără-te în permanență. Orice pumn ratat de adversar înseamnă pentru el consum de energie și posibilitatea ca tu să lovești pe contră.

Păstrează distanța!

Se poate întâmpla ca adversarul să procedeze precum un fotbalist. Să se atingă de tine cu fruntea și pieptul, în speranța că te va intimida. În acel moment, deja ți-a invadat spațiul personal. Legea o să ți se pară dubioasă: Se consideră legitimă apărare doar dacă ripostezi: deci dacă lovești după ce te-a lovit, nu și dacă-i aplici o lovitură în timp ce se îndreaptă amenințător spre tine. Cu alte cuvinte, dacă are o bâtă, trebuie să aștepți să te lovească sau să eschivezi ca Mayweather înainte să-l lovești, pentru a se considera legitimă apărare.

Dacă ești într-un loc sigur, în care știi că nu pot să apară probe, lovește-l fără ezitare, în cazul în care îți invadează spațiul personal. De altfel, nu te lipi de adversarul tău ca un fotbalist, pentru că, cel mai probabil, vei fi lovit. Păstrează distanța și înainte, dar și în timpul luptei. O apropiere prea mare poate fi fatală. O lovitură de cot, de genunchi sau chiar de pumn, livrată de aproape, te poate termina instant.

Folosește lovituri „interzise”!

O lovitură la ficat sau o lovitură cu capul la față poate înceta lupta într-o secundă. Lovitura de cap în zona nasului poate fi aplicată în momentul în care te afli cu adversarul la o distanță foarte apropiată, în special în toiul luptei.

Cară-te!

După ce ți-ai făcut KO adversarul, n-ai timp să stai la taclale, la înjurături, să scoți telefonul și să-i faci poze sau să-l filmezi. Fii discret, pleacă!

View Comment (1)
  • Ba, eu (oricine ai fi tu, adica nu neaparat un tu unic) ti-as da zdravan la ceafa da numai daca urli la mine: Bi, tu vrei sa vin la tine?!!! Acasaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!! Altfel, oricum dau si fug, deci pregateste fata pentru porumbei si closet diseara, ca eu nu dau la fata. Eu le spun in fata, ca un las…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top