Now Reading
Leonard Doroftei a plecat definitiv din România. Ce job și-a găsit departe de casă: „M-am simțit vândut și trădat”

Leonard Doroftei a plecat definitiv din România. Ce job și-a găsit departe de casă: „M-am simțit vândut și trădat”

Leonard Doroftei (50 de ani) este un alt român de valoare care a părăsit țara natală. Fostul mare boxer s-a mutat definitiv împreună cu familia sa, în speranța unui trai mai bun. Ultimii ani au fost pentru „Moșu'” plini de dezamăgiri, motiv pentru care a hotărât să înceapă un nou capitol, în Canada.

Leonard Doroftei a plecat cu soția și copiii săi în 2019, în Canada. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe de familie.

„Am avut o ședință de familie. Eu am fost pentru Ploiești, nevasta pentru București, cei doi copii au fost pentru Montreal. Eu sper că sunt aici în vacanță. Însă, acum nu mai este vorba despre mine sau despre soția mea, ci de viitorul copiilor mei.

Cu ce pot eu să-i ajut pe mai departe?! Dacă mi-ai luat afacerea, cu ce mai pot ajuta copiii mei mai departe?!”, a declarat Doroftei la Antena Stars în urmă cu 2 ani.

Leonard Doroftei, în fostul său bar din Ploiești / Foto: Adevărul

În cadrul aceluiași interviu, Leonard Doroftei a dezvăluit loviturile letale primite de autoritățile locale, care i-au închis barul.

„M-au sufocat cu taxe, cu plăți, pur și simplu. Nu mi-au dat șansa nici măcar să-mi revin, după tot ceea ce s-a întâmplat”, a mai mărturisit Doroftei.

Autoritățile locale i-au cerut lui Doroftei să-și închidă afacerea imediat după ce a avut loc tragedia de la Colectiv, în 2015. Brusc, aleșii locali s-au trezit că imobilul în care-și desfășura activitatea barul fostului pugilist era într-o clădire cu „bulină roșie”, deci cu risc seismic foarte ridicat. Acest lucru însă, era cunoscut din 2005, a mai transmis fostul sportiv.

După ce a fost lăsat fără aviz de funcționare, fostul campion a luat în calcul varianta de a muta „Doroftei Pub” la București și să-și deschidă o sală de box pentru copii în Capitală. Aceste planuri nu s-au mai concretizat.

 

Cu ce se ocupă Leonard Doroftei în Canada, în 2021

 

În Canada, Leonard Doroftei este antrenor de box la un club care aparține unei rude a lui Gigi Becali, patronul de la FCSB. Totodată, „Moșu'” speră totuși că într-o zi se va reloca în România.

„Acum sunt bine. M-am regăsit, antrenez, asta e viața mea. Sunt fericit, dar sufletul meu rămâne acolo pentru totdeauna.

În Romania nu ne-am găsit locul în ceea ce făceam. De aceea am plecat. A fost un moment când nu mă regăseam. Federația a fost un eșec, afacerea a fost alt eșec. M-am simțit vândut și trădat de Primăria Ploiești.

Reprezint imaginea cuiva plecat de jos, care a încercat să facă ceva frumos, care a reușit să facă ceva frumos, da’ ei au știut să mă arunce și să îmi pună piciorul pe piept. Am considerat că nu merit să stau să mă umilesc în fața tuturor.

Leonard Doroftei, alături de Lucian Bute

Nu am vrut să se simtă oamenii rău și să spună ce a ajuns Doroftei, care nu poate și nu reușește. Mi-am ascultat familia și îi mulțumesc lui Dumenzeu. Primaria nu m-a spijinit și nu m-a ajutat deloc. Dacă este cineva care spune altceva, să-mi arate ce mi-a dat cineva. Nu am vrut să abuzez de nume și de ceea ce am făcut pentru sport.

Acum am slăbit 18 kilograme și fac ceea ce mă face fericit. Iubesc România și le urez românilor să lupte pentru o zi mai frumoasă și o viață mai bună!”, a declarat Doroftei pentru Radio Sport 1 în ianuarie 2021.

 

Leonard Doroftei, unul dintre cei mai mari boxeri ai României

 

Leonard Doroftei a debutat la profesioniști în 1998 și s-a retras în 2004, la vârsta de 33 de ani, cu 22 de victorii, un egal și o înfrângere. Cele mai memorabile meciuri ale sale rămân duelurile sângeroase cu argentinianul Raul Balbi, câștigate de român prin decizie unanimă și split decision, confruntarea cu Paul Spadafora, în care l-a snopit pe american, dar arbitrii au dat egal, respectiv înfrângerea dramatică suferită în fața celebrului Arturo Gatti. Dacă l-ar fi bătut pe canadianul de origine italiană, Doroftei ar fi câștigat titlul WBC la categoria ușoară și s-ar fi luptat cu tânărul Floyd Mayweather.

Leonard Doroftei a câștigat titlul mondial la WBA în urma victoriei obținute în fața lui Balbi. Dacă arbitrii ar fi decis victoria românului în fața lui Spadafora, românul ar fi devenit și campion IBF la categoria semiușoară.

Leonard Doroftei vs Arturo Gatti

Fostul mare campion și-a încercat norocul și în administrație. A devenit președinte al Federației Române de Box în 2012, în locul controversatului Rudel Obreja. În 2015 însă, și-a anunțat demisia.

„Voi reveni în România într-o bună zi. La federație nu am fost dorit. Nu au vrut nici să fiu antrenor la lot. În sală la Nea Titi (n.r. – Titi Tudor supranumit Titi Prosop) intram cu greu”, a declarat Leonard Doroftei în 2019, într-un interviu pentru ProSport.

În 2021, Leonard Doroftei aniversează 27 de ani de căsnicie cu soția sa, Monica.

Leonard Doroftei, alături de soția sa, Monica
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top