Now Reading
Legea Suveranității României a ajuns în Parlament. Ce prevede proiectul

Legea Suveranității României a ajuns în Parlament. Ce prevede proiectul

Avocatul Dan Chitic, inițaitorul Legii Suverantității, a anunțat că proiectul civic va fi depus în Parlament. Opt deputați au răspuns afirmativ inițiativei. Printre aceștia, Dumitru Coarnă și Daniel Ghiță, ambii de la PSD, care de-a lungul mandatului, s-au contrat deseori cu pozițiile oficiale ale partidului.

Proiectul se anunță o mare provocare pentru parlamentari, în condițiile în care în ultimii 32 de ani, România a ajuns să fie percepută de propriii cetățeni „o colonie” a statelor puternice din occident.

„Noi, poporul român, inițiem acest proiect de lege numit Legea Suveranității pentru a pune capăt abuzurilor medicale, interzicerea exportului de lemn brut pentru 100 de ani, repatrierea rezervei de aur, interzicerea finanțării serviciilor secrete din activități comerciale cu caracter privat, introducerea de pedepse concrete pentru încălcarea Constituției țării și protejarea resurselor umane și naturale ale României”, se arată pe site-ul oficial VremSuveranitate.ro.

Printre inițiativele cuprinse în Legea Suveranității se mai numără introducerea educației sexuale (sanitare) adaptate vârstei, respectiv interzicerea educației LGBT, interzicerea schimbării sexului la persoanele minore, pedepse mai severe pentru violatori și pentru faptele de violență domestică, etc.

Citește AICI legea, integral.

 

Contextul în care Legea Suveranității a ajuns în Parlament

 

În ultimii 32 de ani, România a cedat cele mai importante companii strategice diverșilor investitori străini, în schimbul unor sume derizorii. Clădiri importante de patrimoniu, terenuri agriole au avut aceeași soartă. Marea majoritate a companiilor private din țară, cu care majoritatea cetățenilor interacționează de zi cu zi, din domenii precum retail (hypermarketuri, magazine de haine, pharma, dealeri auto etc.), banking, IT, energie, telecomunicații, benzinării au capital străin, iar imensele taxe și impozite din veniturile generate în țara noastră ajung în bugetele altor guverne, deci nu în România.

De asemenea, România a ajuns să importe anual, peste 80% din totalul produselor alimentare, în condițiile în care în baza potențialului agricol, poate hrăni aproximativ 80 de milioane de persoane. Totul, cu acordul guvernanților din ultimii 32 de ani.

Și mai problematic va fi proiectul Legii Suveranității pentru parlamentarii români în condițiile în care Comisia Europeană a precizat în repetate rânduri că dorește ca statele membre să cedeze și mai multă suveranitate (n.r. – deciziile CCR). Totodată, la nivelul UE încă există pe masă proiectul Statelor Unite ale Europei (SUE), susținut de politicienii globaliști, aspru contestat de suveraniști. În România, în Parlament, PSD, USR și PNL sunt recunoscute drept mari susținătoare ale deciziilor Comisiei, în special ultimele două formațiuni menționate.

 

Anunțul avocatului Dan Chitic

 

Printre susținătorii proiectului civic se numără economiști, avocați și specialiști din diverse domenii de activitate, apolitici: Ilie Șerbănescu, Florin Zamfirescu, Mirel Palada.

„Ieri a avut loc o minune.

La 414 zile de la „concepere”, la 6 luni fără două zile de la publicarea în Monitorul Oficial, proiectul de Lege a Suveranității a ajuns la destinație: în Parlament! A fost o muncă imensă a unei echipe minunate!

Procesul de strângere de semnături pentru Legea Suveranității s-a încheiat.

Printr-un efort imens al multora dintre prietenii mei am reușit să strângem aproximativ 33.000 de semnături. Este mult, foarte mult pentru perioada de iarnă, în plină pandemie, cu restricții și teroare din partea autorităților. Mult, însă nu suficient pentru a trimite Legea Suveranității din stradă direct în Parlament în condițiile art. 74 din Constituție și a Legii 189/1999.

Nu mai departe de joi, în urmă cu doar două zile de evenimentul de închidere al Procesului de strângere de semnături care a avut loc ieri… totul părea pierdut. Totul! Un imens efort… pentru nimic! Așa părea.

Însă, nu, nu fost să fie așa!

În mijlocul unei perioade negre, în vremuri de război, de dictatură și plandemie, Domnul a fost îngăduitor cu noi și ne-a mai dat o speranță. Ne-a mai dăruit o șansă!

Da, căci cu autorul lui Dumnezeu, AM ÎNVINS!

Deși nu am reușit să strângem cele minim 100.000 de semnături impuse de Constituție, deputații Daniel Ghita și Dumitru Coarna, alături de alți 6 parlamentari, s-au oferit să ducă legea noastră, #LegeaSuveranității, în Parlament. Aceștia au răspuns prompt mailului pe care l-am trimis vineri, 25.02.2022, către toți parlamentarii. Și le mulțumesc ca au făcut-o!

O minune făcută de Dumnezeu prin oameni minunați!
Le mulțumim mult și le rămânem recunoscători!
Le mulțumim Domnilor Daniel Ghiță și Dumitru Coarnă. Și a celorlalți 6 parlamentari!
Și mai ales îi mulțumim lui Dumnezeu că le-a dat gândul cel bun!
Lupta noastră va continua de acum, indirect, în Parlament, unde vom face interpelări, petiții, scrisori, către parlamentari pentru a-i obliga să audă vocea noastră, a celor din stradă! Pentru a forța Parlamentul să dezbată, să voteze și să adopte Legea Suveranității!

Această situație ne pune în situația de a înțelege că Legile se scriu și se modifică din Parlament… de către Parlamentari. Că e greu, aproape imposibil, fără ajutorul Domnului, de a duce un Proiect de Lege din stradă în Parlament. Și e și mai greu din stradă să faci Proiectul de Lege să devină Lege!

De aceea, cred că va trebui să alegem dacă vrem să rămânem în stradă de unde să facem propuneri legislative în interesul nostru și al națiunii noastre, sau vrem să mergem în Parlament, acolo unde este locul în care se scriu și se modifică Legile, și de acolo să scriem legile în interesul nostru, al copiilor noștri și al națiunii noastre!

Va trebui să ne decidem dacă vrem să rămânem împreună în stradă, luptători civici pentru Suveranitate, sau să trecem împreună în frontul de luptă politic, luptători în Parlament pentru Suveranitate!

Am dovedit că știm și putem să ne ascultăm unii pe alții, să ne consultăm unii pe alții!
Am dovedit că știm și putem să identificăm problemele și să sintetizăm soluții concrete!
Am dovedit că știm și putem să scriem Legi mai bune și mai mai bine decât actualii parlamentari!
Vă mulțumesc tuturor enorm pentru eforturile depuse!
Străduința voastră nu a fost lipsită de efect!

A venit însă vremea să știm și să alegem ce este mai bine ca noi să facem pentru țară:
CONTINUĂM PRIN DEMERSURI CIVICE?
CONTINUĂM LUPTA INTRÂND ÎN POLITICĂ?
NOI, ÎMPREUNĂ, ALEGEM!
CIVIC sau POLITIC?
Noi decidem!

Oricare va fi decizia Dvs. In legătura cu viitoarea posibilă implicare politica a noastră, activitatea noastră in cadrul Asociației Vrem Suveranitate va continua.
Acolo am constituit deja un Think Tank, un grup de reflecție, Pentru Națiune, unde s-au alăturat deja câteva dintre cele mai strălucite minți pe care pe cunosc: Ilie Serbanescu – decanul nostru de vârsta,

Carmen Tanase, Monica Pop, Ecaterina Andronescu, Cosmina Cerva
Alexandra Dume, Adrian Severin , Varujan Vozganian, Răzvan Constantinescu , Toni Neacsu, Mirel Palada , Radu Iliescu, Iulian Capsali, Adrian Ștef, Mihai Ionescu, Aurelian Popa și, ultimul din lista, subsemnatul.

Lista rămâne desigur deschisă in așteptarea altor doritori de a identifica problemele societății noastre și de a caută soluții.

Un lucru e cert: problemele noastre ca națiune sunt mari iar diriguitorii noștri sunt fie rau intenționați, fie incapabili.

De aceea suntem obligați sa găsim soluții. Și dacă nu le găsim, sa le inventam!

Așa sa ne ajute Dumnezeu

#PânăLaCapăt!
#PentruNațiune!

Post script: acum, la sfârșit de etapa, trebuie sa mulțumesc cu totul și cu totul special doamnelor Mariana Alecu, Angela Bibi si Irina Varlan precum și domnilor Cătălin Dume, Mihai Ionescu, Aurelian Popa și Iulian Capsali cei fără de care nimic nu s-ar fi putut întâmpla.

Post post script: pana luam o decizie, cum se apropie postul, a venit vremea pentru mai multă liniște, pace și rugăciune!

Cred ca trebuie sa ne odihnim un pic!”, a notat Chitic, pe Facebook.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top