Now Reading
„La Gomera”, propunerea României pentru Premiile Oscar 2020. Catrinel Marlon (Menghia), scene intime cu Vlad Ivanov: „Ne-am descurcat foarte bine”

„La Gomera”, propunerea României pentru Premiile Oscar 2020. Catrinel Marlon (Menghia), scene intime cu Vlad Ivanov: „Ne-am descurcat foarte bine”

„La Gomera” este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internațional” a Premiilor Oscar 2020, lungmetraj în care Catrinel Menghia are un rol cheie.

Propunerea României pentru Premiile Oscar este un film de acțiune cu accente comice, în care Vlad Ivanov joacă rolul principal. Ivanov este Cristi, un polițist român corupt, implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt (Ţambrea), un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.

Vlad Ivanov: „Am putut să filmăm și să și râdem”

Celebrul model și actriță Catrinel Marlon (Menghia) joacă rolul unei ispite greu de rezistat pentru Vlad Ivanov (Cristi). Mai mult, cei doi au filmat împreună chiar și o scenă de sex:

„Ea a fost un om foarte deschis, care nu m-a pus nicio clipă în inconfort. Am putut să filmăm şi să şi râdem. Sigur, Corneliu a pregătit platoul, care a fost închis: erau doar el şi DOP-ul împreună cu noi doi. Apreciez lucrul ăsta, pentru că aveam nevoie să fim într-o stare de confort, pentru că altfel nici nu obţii nimic. Ne-am descurcat, zic eu, foarte bine, şi Corneliu a obţinut chiar ce dorea de la scena aia”, a declarat Vlad Ivanov pentru News.ro.

Distribuția este completată de Rodica Lazăr, Sabin Ţambrea, Julieta Szönyi, George Piştereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto şi Antonio Buíl.

Regia filmului „La Gomera” este semnată de către Cornel Porumboiu, care astfel, a bifat cel de-al cincilea lungmetraj din carieră și totodată, prima producție filmată și în afara României, în Spania și Singapore.

„La Gomera”, premieră pe 13 septembrie în cinematografele din România

Lungmetrajul va fi distribuit în 27 de state din Europa, Asia și America de Nord, iar în România, premiera va fi pe data de 13 septembrie.

„La Gomera” a fost desemnat prin Hotărâre a Consiliului de Administrație al Centrului Național al Cinematografiei luni, 26 august. Din Consiliu au făcut parte: Dana Duma (critic de film), Ionuţ Mareş (critic de film), Irina Trocan (critic de film), Iulia Blaga (critic de film), Cristina Corciovescu (critic de film) şi Mihai Chirilov (director artistic TIFF).

Filmele eligibile pentru premiile Oscar sunt cele care au premiera între 1 octombrie 2018 și 30 septembrie 2019 și cele a căror producători au prezentat deschidere pentru această preselecție. În acest an, Consiliul a avut 5 lungmetraje înscrise și declarate eligibile.

Categoria filmelor străine de la Oscar, redenumită

Atât la nivel național, cât și continental, „La Gomera” a primit confirmarea. A strâns ropote de aplauze la Festivalul de la Cannes, unde a avut premiera mondială, în luna mai și la TIFF, în iunie, unde a bifat avanpremiera națională.

Din aprilie, Academia Americană de Film a decis să schimbe denumirea categoriei „cel mai bun film într-o limbă străină” în „cel mai bun lungmetraj internațional” (Best International Film). Cele 5 filme nominalizate la această categorie pentru Premiile Oscar vor fi anunțate pe 13 ianuarie 2020. Cea de-a 92-a ediție a Galei Premiilor Oscar va avea loc pe data de 9 februarie 2020.

„La Gomera” – Trailer

„La Gomera” – Galerie Foto

View Comments (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top