Now Reading
Klaus Iohannis, acuzat de manipulare de către Lucian Boia, în contextul crizei COVID-19

Klaus Iohannis, acuzat de manipulare de către Lucian Boia, în contextul crizei COVID-19

Din ce în ce mai multe persoane publice au început să ia atitudine, cu privire la modul de acționare al guvernului, în contextul pandemiei de coronavirus. Printre aceștia, istoricul Lucian Boia, care a abordat ferm acțiunile autorităților.

Lucian Boia a urmărit cu atenție evoluția cazurilor în statele de pe continentul european, în contextul pandemiei de coronavirus. Istoricul crede că o comparație a României cu țările din vest nu este justificată. Astfel, scriitorul editurii Humanitas a precizat că cifrele prezentate de către Klaus Iohannis reprezintă doar o strategie de manipulare a opiniei publice.

Lucian Boia: „România se află în situația cea mai puțin bună”

„Am văzut și eu când a prezentat (n.r. – Klaus Iohannis) acel grafic, În care frapa amploarea fenomenului în Italia, Marea Britanie și altele, iar România era mult mai puțin atinsă sau poate că ar fi fost mai tare atinsă, dar a știut să facă față fenomenului. Aici e marea sau mica manipulare, cum să spun: iată, stăm mult mai bine decât țările occidentale.

Sigur că stăm incomparabil mai bine decât țările occidentale, însă s-a petrecut un fenomen: Europa este tăiată în două. Țările occidentale au suferit foarte mult, au multe decese, și întreg spațiul central și est-european, din Cehia și în Polonia, până la România și Bulgaria, a cunoscut o presiune epidemică mult mai blândă decât cea care s-a manifestat în Occident. Iată și Polonia – 19 decese la milionul de locuitori, față de România, 45.

Toate țările se află într-o situație mai bună în Europa răsăriteană și aș spune că, dintre ele, România se află în situația cea mai puțin bună. Vedeți cum ajungem la concluzii diferite: dacă facem comparația cu Occidentul, stăm minunat, dacă ne comparăm cu partea Europei unde ne aflăm, de fapt, și împărtășim condiții apropiate de la o țară la alta, stăm mai puțin bine.

(…)

Ar fi o explicație, dar poate să nu se adeverească. Aici trebuie făcute cercetări serioase și se vor face. În orice caz, problema nu e România versus Europa occidentală, ci întreg spațiul în care se află și România, față de Europa occidentală (…) „, a declarat Lucian Boia pentru Ziare.com.

Amenzile, mult prea mari

În opinia lui Lucian Boia, măsurile coercitive impuse de Guvern sunt mult prea dure.

„Au fost și excese, cum e chestiunea amenzilor, care a depășit măsura. E foarte corect să dai amenzi, dar trebuie să te uiți puțin și la cuantum”, a mai declarat Lucian Boia pentru sursa citată.

Românii care au fost prinși fără declarația pe propria răspundere, au fost amendați cu sume cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei.

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top