Now Reading
Kickboxerul Andrei Stoica cere redeschiderea sălilor de sport: „Libertatea, o iluzie”

Kickboxerul Andrei Stoica cere redeschiderea sălilor de sport: „Libertatea, o iluzie”

Kickboxerul Andrei Stoica se numără printre românii care critică măsurile restrictive impuse în continuare de Guvern, la un an de zile de când OMS a anunțat pandemia de COVID.

Guvernul României a decis din nou, închiderea sălilor de sport, motiv pentru care Andrei Stoica a postat un mesaj ferm pe pagina sa de Facebook, prin care critică noile măsuri aberante impuse de autorități.

„Dacă 2020 ne-a învățat ceva, a fost realizarea că libertatea este o iluzie, că nu trăim într-o țară liberă sau măcar o lume liberă.

Și iată că sportul a ajuns din nou inamicul public numărul 1. Surprinzător, fără nicio consultație prealabilă, fără vreo expertiză sau măcar vreo idee, niște oameni care n-au practicat vreodată vreun sport, au decis ca nimeni să nu-l mai practice, în condițiile în care într-un an de când a început această criză, nu a fost depistat nici măcar un singur focar provenit din sălile de sport și nu a reprezentat niciodată un risc.

 

Andrei Stoica: „Nu te poți plânge că nu mai sunt locuri în spitale în condiția în care obligi oamenii să ducă o viață nesănătoasă”

 

Anul trecut, sportivii au fost pedepsiți, la fel ca majoritatea populației, am stat cuminți, am suferit pierderi masive, am așteptat să vină cineva cu soluții și după o lungă pauză ne-am bucurat să putem practica și în condiții excepționale. Ne-am adaptat cerințelor, am dezinfectat zilnic suprafețele, am testat personalul, am ținut antrenorii cu măști, am limitat accesul în sală, lucruri care nu s-au dovedit vreodată a fi necesare, de altfel. Și acum ce facem? Ne oprim? Care-i rostul sacrificiilor îndurate de-a lungul anilor, zi de zi? Aruncăm la gunoi zeci de ani de carieră și nu ne mai antrenăm pentru că există posibilitatea ca 0,3% dintre sportivii care trec pragul sălilor noastre să fie bolnavi? Ne batem joc și îi pedepsim pe cei 99,7% dintre oameni pe motive absurde?

Pentru foarte multi dintre noi, sportul e la fel de esențial ca alimentația. Cei pentru care doar alimentația este esențială, mă scuzați, dar se vede cu ochiul liber. ?

Nu poți spera ca sistemul imunitar al oamenilor să poată lupta cu un virus în condiția în care acel om stă în casă toată ziua. Nu te poți plânge că nu mai sunt locuri în spitale în condiția în care obligi oamenii să ducă o viață nesănătoasă.

 

Andrei Stoica: „Nu poți ține deschisă o sală și personalul atașat acesteia când activitatea îți este suspendată periodic, pe când chiria și cheltuielile aferente rămân în vigoare”

 

Nu ai cum să speri la o dezvoltare normală a copiilor în momentul în care decizi să stea toată ziua în casă, în fața unui laptop, PC sau tabletă sau îi privezi de educație pe cei care nu și le permit. Poate ați auzit și voi că România ocupa locul 2 în Europa la capitolul obezitate infantilă, iar asta înainte de pandemie. Un titlu de vice-campion care nu ne face deloc cinste.

Nu poți continua să faci performanță întrerupând de câteva ori pe an antrenamentele pe perioade nedeterminate și să mai speri să obții rezultatele și performanțele de odinioară, iar cât de mult sunt afectați sportivii de acest lucru s-a văzut în anul precedent.

Nu poți ține deschisă o sală și personalul atașat acesteia când activitatea îți este suspendată periodic, pe când chiria și cheltuielile aferente rămân în vigoare.

 

Andrei Stoica: „Cum ar fi să treacă politicienii pe salariu minim, să li se închidă afacerile, să li se taie sporurile pe motiv de incompetență (pe bună dreptate) și să stea izolați acasă”

 

Oare de ce nu ne cere nimeni părerea când ajunge în funcție, ci doar o dată la 4-5 ani, când îi votăm? Dacă tot suspendăm locurile unde se țin activități de grup, de ce nu suspendăm și activitățile Parlamentului, de exemplu? Sunt sigur că ar ocupa primul loc într-un sondaj de opinie. Cum ar fi să treacă politicienii pe salariu minim, să li se închidă afacerile, să li se taie sporurile pe motiv de incompetență (pe bună dreptate) și să stea izolați acasă. Probabil s-ar mișca altfel lucrurile în țara noastră, nu credeți?

Sunt Andrei Stoica, luptător de kickbox, sportiv de performanță, iubitor al sportului, model de urmat pentru unii, sursă de venit pentru o familie de 5, dar și omul responsabil pentru o echipă întreagă de tineri talentați care au ales să facă ceva cu viața lor și să urmeze un stil de viață sănătos.

În numele tuturor celor afectați de aceste măsuri inoportune, cer autorităților competente să regândească măsurile luate și să permită deschiderea sălilor și practicarea sporturilor de către oameni!”, a notat Andrei Stoica.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top