Now Reading
Jean-Claude Juncker și-a anunțat retragerea din politică. Ce va face la pensie

Jean-Claude Juncker și-a anunțat retragerea din politică. Ce va face la pensie

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene a declarat că la finalul mandatului, se va retrage din viața politică. Totodată, înaltul oficial european a dezvăluit și ce va face la pensie.

În vârstă de 64 de ani, Jean-Claude Juncker își va încheia mandatul pe data de 31 octombrie, în acest an. După zeci de ani petrecuți în funcții publice, politicianul luxemburghez a decis că e momentul să se dedice și altor activități: „Mulți ani, am lucrat 12, 14 sau 16 ore pe zi. După încheierea mandatului, nu voi mai fi activ din punct de vedere politic. Voi scrie, voi face plimbări lungi. Nu mă voi implica activ în actualele politici, cu excepția cazului în care voi observa ceva care mă va preocupa în mod special”, a declarat Juncker.

Cine este Jean-Claude Juncker

Înainte de a ajunge la Comisia Europeană, Jean-Claude Juncker a ocupat cele mai importante funcții publice în Luxemburg, inclusiv prim-ministru. Cel mai mult însă, i-a plăcut postura de ministru al Muncii: „Acesta a fost cel mai plăcut lucru pentru mine, pentru că ministrul Muncii are grijă de preocupările reale ale oamenilor. El decide când vine vorba de condiții de muncă, salarii minime, protecție împotriva concedierii sau asigurare pentru șomaj. Acest lucru afectează oamenii în mod concret”, a declarat Juncker.

Jean Claude Juncker a fost numit ministru al Muncii la vârsta de 28 de ani, în 1984. A fost ministru de Finanțe al Luxemburgului în perioada 1989-1995, iar în perioada 1995-2013, premier. El a demisionat în urma unui scandal politic legat de ingerința serviciilor secrete în politica internă. În 2014 a fost ales președinte al Comisiei Europene, din postura de candidat al Partidului Popular European (PPE).

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top