Now Reading
Istorie, emoții și scene șocante. Apare primul film despre „Fenomenul Pitești” [TRAILER]

Istorie, emoții și scene șocante. Apare primul film despre „Fenomenul Pitești” [TRAILER]

"Între chin și amin", primul film românesc despre "Experimentul Pitești"

Dacă ești pasionat de istorie ori un cinefil amator de filme bazate pe povești reale și șocante, trebuie să vezi neapărat „Între chin și amin”. Mai exact, este vorba despre prima producție care abordează tratamentele inumane suportate de deținuții politici de la Penitenciarul Pitești, în timpul perioadei comuniste.

Despre „Fenomenul Pitești”/ „Experimentul Pitești” s-a scris destul de mult. De la Virgil Ierunca, la Nicu Ioniță. S-au făcut și documentare, iar mărturiile cutremurătoare vor fi ecranizate abia în acest an, într-o producție artistică. „Între chin și amin” va avea premiera pe 1 octombrie în București, la Cinema Pro.

Filmul independent este regizat de Toma Enache, iar din distribuție fac parte Constantin Cotimanis, Ion Dichiseanu, Cezara Dafinescu, Vali Popescu, Ana Pârvu, Kira Hagi, Ciprian Nicula.

„Între chin și amin” – Trailer

„Fenomenul Pitești”, unul dintre episoadele nefaste ale istoriei României

Cutremurătorul „Experiment de la Pitești” este una dintre paginile pătate de sânge ale istoriei României, scrise în perioada comunismului. Este considerat cel mai agresiv program de spălare a creierului prin tortură din Europa, cu mii de victime.

Programele de „reeducare” au fost aplicate în perioada 1949-1952, iar cei vizați erau aceia care nu se aliniau cu ideologia comunistă și totodată, aceia care nu se deziceau de credința în Dumnezeu. Tratamentele terifiante presupuneau pe lângă înfometare și însetare, torturi fizice și bătăi zilnice. Mai mult, cei întemnițați erau obligați chiar să mănânce fecalele colegilor de celulă și mai apoi, erau siliți să devină la rândul lor călăi.

Printre victimele „Fenomenului Pitești” s-au numărat în special tineri de 20-30 de ani, membri ai Partidului Național Țărănesc și ai Partidului Național Liberal și alte formațiuni politice interzise de sistemul represiv. Acestora li s-au adăugat susținători ai legionarilor și evrei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top