Now Reading
Istoricul Valentin Stan: „Războiul din Ucraina este încheiat din punctul de vedere al rușilor”

Istoricul Valentin Stan: „Războiul din Ucraina este încheiat din punctul de vedere al rușilor”

În opinia Rusiei, războil din Ucraina este deja câștigat, susține cunoscutul istoric și analist politic român Valentin Stan.

De asemenea, profesorul universitar a subliniat faptul că pe lângă ruși, vinovată moral pentru dezastrul din Ucraina este administrația de la Washington.

„Putin nu a avut câtuși de puțin intenția să ocupe Kievul. Și am mai spus că va distruge Ucraina, dar că nu va impune nicio administrație. Că nu avea nevoie. Negocierile de pace ți-am spus cumva că sunt zero? Și, atenție, a crescut cumva prețul la benzină prin America? Ca să vezi cum oscilează Putin între criminal de război și autor de genocid, în funcție de cum se duc americanii la pompă pentru că acel galon de benzină sare în aer și cade liber. Și asta creează o foarte multă nervozitate.

Războiul nu se termină a doua zi. Deocamdată, nici două luni nu au trecut. Practic, este încheiat din punct de vedere al rușilor, ofensiva lor este în Est este de neoprit. Lugansk și Donețk sunt teritorii pe care Rusia le va controla integral. Așa cum îți spuneam, războiul este încheiat virtual pentru Ucraina. Sigur, Zelenski încă nu știe.

Invazia au făcut-o rușii și este o nenorocire. Sunt evoluții ale unui război teribil care au îndoliat o lume. Autorii dezastrului din Ucraina sunt americanii, pe mâna rușilor care distrug tot”, a declarat Stan, pentru Gândul, în emisiunea lui Marius Tucă.

 

Negocierile dintre Ucraina și Rusia, eșuate

 

Valentin Stan susține că negocierile pe axa SUA – Ucraina – Rusia sunt doar o mare țeapă.

„Negocierile sunt o farsă și îți spun de ce sunt o farsă. Ai văzut că au fost fel de fel de etape în negocieri. Zelenski nu poate negocia nimic! Nimic! Fiindcă asta nu se poate întâmpla decât cu modificarea Constituției Ucrainei și asta înseamnă Referendum.

Nu poate constituțional să dea ceva, nici măcar povestea cu NATO. Orice palmă de pământ ucrainean trebuie decisă de poporul ucrainean. Deci, este un banc ăla că el negociază ceva. Deci este o glumă asta pe care el o tot spune cu negocierile. Nu există negocieri!”, a mai punctat istoricul.

De câteva zile, rușii au avertizat că vor accelera operațiunea militară în regiunile Lugansk și Donețk, considerate zone separatiste. 80% din Lugansk s-ar afla deja sub ocupație rusească, iar Moscova a raportat deja cucerirea orașului Mariupol. Între timp, armata ucraineană strigă după ajutor.

„Am o declaraţie de adresat lumii! Poate fi ultima mea declaraţie, pentru că mai avem doar câteva zile sau chiar ore. Facem apel la liderii mondiali să aplice procedura de extragere a militarilor garnizoanei Mariupol, a civililor care sunt alături de noi aici la fabrică. Vă rugăm să ne duceţi pe teritoriul unei ţări terţe şi să ne asiguraţi securitatea”, a declarat maiorul Serghei Volina.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top