Now Reading
Istoria ultimilor 30 de ani ai României, prezentată de Recorder [Film documentar]

Istoria ultimilor 30 de ani ai României, prezentată de Recorder [Film documentar]

Traian Băsescu și Ion Iliescu

Despre perioada ceaușistă și despre Revoluție s-au tot făcut documentare. Despre perioada post-ceaușescu, mai puțin… La 30 de ani de la Revoluție, jurnaliștii de la Recorder au lansat un documentar despre istoria ultimelor trei decenii. Cum au ajuns la putere discipolii cu Nicolae Ceaușescu, cine au fost și sunt personajele-cheie și cum se explică starea socială, politică și economică a României din prezent, afli din documentarul „30 de ani de democrație”.

Documentarul reușește să treacă în revistă excelent istoria ultimilor 30 de ani, de la execuția soților Ceaușescu, Ion Iliescu și guvernul FSN, până la guvernarea PSD. În special, este o lecție excelentă de istorie contemporană pentru tineri. Gabriel Liiceanu, Andreea Esca, Cristian Tudor Popescu și fostul președinte Emil Constantinescu se numără printre persoanele publice care comentează și rememorează evenimentele din ultimii 30 de ani.

„Am citit cărți de memorii și articole din presa vremii, ne-am petrecut zeci de ore scotocind prin arhive video (de la televiziunile românești până la agențiile de presă internaționale) și am încercat să vorbim cu toți politicienii care au condus România în această perioadă.

A rezultat un documentar de trei ore, dar noi sperăm că el va fi văzut și de generația Tik Tok, despre care se spune că se plictisește după 15 secunde. Ne-am încăpățânat să credem că nu e așa și că putem cuprinde istoria recentă a României într-o poveste care trece dincolo de vârstă, nivel de educație și convingeri politice”, notează Mihai Voinea și Cristian Delcea, jurnaliști Recorder.ro.

FIlm documentar: 30 de ani de democrație [VIDEO]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top