Now Reading
Ion Țiriac demolează o clădire-simbol din București. Imobilul, unul dintre cele mai înalte din România

Ion Țiriac demolează o clădire-simbol din București. Imobilul, unul dintre cele mai înalte din România

Ion Țiriac

Ion Țiriac (80 de ani) continuă să-și deruleze business-urile, în contextul pandemiei de coronavirus. Omul de afaceri dezvoltă mai multe imobile rezidențiale, în diferite puncte din Capitală; printre acestea: Bucureștii-Noi, Victoriei și Giulești. În cea din urmă zonă, proiectul se află în fază incipientă, ce presupune demolarea unei clădiri impozante. 

Ion Țiriac a început demolarea turnului IFMA (Întreprinderea de Fabricație și Montaj Ascensoare). Este situat pe Calea Giulești, în apropierea Gării de Nord și reprezintă una dintre cele mai înalte construcții din București și din țară. Nu mai puțin de 114 metri măsoară clădirea, deci mai înaltă cu 37 de metri mai înaltă decât Hotelul Intercontinental.  Turnul pentru testat ascensoare a fost finalizat în anul 1988. Doi ani a durat construcția și nu a fost utilizat niciodată.

Turnul IFMA / Foto: 1923.ro

Turnul IFMA, imobil sigur în caz de cutremur

Experții în construcții spun despre turnul IFMA că este una dintre cele mai sigure imobile din din România, în caz de cutremur.

„Este una dintre cele mai sigure clădiri din România în cazul unui cutremur, pentru că dacă se răstoarnă, se răstoarnă ca un întreg, dar nu se poate, fiindcă aproape un sfert din ea este băgată în pământ. E ceva super-compact!”, a declarat un expert în construcții în urmă cu câțiva ani pentru Antena 1.

Ion Țiriac a achiziționat imediat după Revoluție cei 25.770 de metri pătrați din zona respectivă. Constructorii au început spargerea pereților din partea superioară a clădirii, cu ajutorul unei macarale gigant, notează Libertatea.

Ion Țiriac, proiect grandios

Proiectul lui Ion Țiriac din zona Giulești se anunță grandios. În locul celebrei clădiri de pe vremea lui Ceaușescu, va construi un complex rezidențial care va găzdui blocuri cu apartamente, penthouse-uri dotate cu piscină și SPA.

Cele mai înalte blocuri ale complexului fostului tenisman vor avea 80 de etaje. Termenul de finalizare este anul 2023.

„Există un proiect spectaculos al domnului Țiriac. Momentan, nu a fost prezentat public pentru că mai sunt detalii de pus la punct. Dar e cert că în Giulești vor apărea clădiri foarte, foarte înalte, ca în zonele importante de birouri din străinătate”, au declarat experții imobiliari pentru Libertatea.

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top