Now Reading
Ion Țiriac, elogiat în presa din Italia. Ce poreclă i-au pus jurnaliștii

Ion Țiriac, elogiat în presa din Italia. Ce poreclă i-au pus jurnaliștii

Ion Țiriac a împlinit sâmbătă, 9 mai 2020, vârsta de 81 de ani. Cu acest prilej, fostul jucător de tenis, actual președinte al Federației Române de Tenis și om de afaceri, a reprezentat un subiect de presă în Italia. 

Jurnaliștii de la Tennis Circus, care aparține de Gazzetta dello Sport, i-a dedicat un material amplu lui Ion Țiriac, de ziua sa. „Ion Țiriac împlinește 81 de ani. De la Roland Garrosul din 1970, la o avere de două miliarde de dolari”, au titrat jurnaliștii italieni.

Italienii l-au poreclit pe Ion Țiriac „Contele Dracula al tenisului”: „Contele Dracula al tenisului s-a născut pe 9 mai 1939 şi, după o carieră foarte bună ca şi jucător, a devenit manager al multor campioni, printre care şi Boris Becker. Azi este cel mai bogat sportiv profesionist din lume”, au notat italienii.

Ion Tiriac / Tennis Circus

Ion Țiriac, „un om de afaceri cu o viziune extraordinară”

Italienii de la Tennis Circus au trecut în revistă activitate de sportiv a lui Ion Țiriac, dar și de impresar, ajungând până la cariera de om de afaceri.

„Un bizar iubitor al sportului, un manager şi un om de afaceri cu o viziune extraordinară – cam aşa ar putea fi caracterizat Ion Ţiriac, care azi a împlinit 81 de ani. Azi îl ştim ca pe cel mai bogat fost sportiv din lume şi din istorie sau ca pe deţinătorul turnelui Mutua Madrid Open, dar bogătaşul român face parte dintr-o altă lume. S-a născut în 1939 şi înainte de a se dedica tenisului, în 1964, a participat la JO de iarnă ca şi jucător de hochei”, au notat italienii.

Ion Țiriac
Ion Țiriac

Ion Țiriac, de la sportiv la om de afaceri

Presa din Italia a legat parcursul sportiv lui Ion Țiriac și de prietenul său, Ilie Năstase.

„În era computerizată a clasamentului ATP, care figurează din 1973 încoace, cea mai bună poziţie a lui Ion Ţiriac a fost 55. Înainte de asta, când ierarhia se făcea doar la final de an, Ţiriac a fost chiar şi pe locul 8. A câştigat 3 titluri la simplu, dar cele mai bune performanţe le-a avut la dublu, unde are în palmares nu mai puţin de 22 de titluri, alături de Guillermo Vilas şi Ilie Năstase.

Alături de prietenul şi compatriotul său Ilie Năstase, primul număr 1 mondial ATP din 1973, Ion Ţiriac a obţinut cele mai mari satisfacţii ale carierei. S-au impus la Foro Italico şi Roland Garros în 1970. Ţiriac a renunţat la cariera de simplu în 1979 şi a mai continuat la dublu până în 1984, an în care a devenit managerul lui Boris Becker. De atunci, a început să-şi dezvolte averea şi să se extindă enorm în România”, au mai notat cei de la Tennis Circus, citați de Digi Sport.

Cadru mai vechi cu Ion Țiriac, pe vremea când organiza celebrele partide de vânătoare la Balc

Refugiul lui Ion Țiriac în timpul pandemiei de coronavirus

Ion Țiriac se ferește de contactul cu prea multe persoane, în timpul pandemiei de coronavirus. Omul de afaceri s-a refugiat pe domeniul de la Balc, din județul Bihor.

Ion Țiriac organiza în trecut celebrele partide de vântătoare la Balc. Importanți oameni de afaceri și politicieni de rang înalt veneau anual pe domeniul miliardarului, la vânătoare.

Ion Țiriac face zilnic plimbări pe terenul de vânătoare. Este însoțit de două persoane și un dispozitiv de protecție. Fostul tenismen și oamenii săi de încredere fac testul de coronavirus în fiecare săptămână. Cel mai probabil, ziua de naștere la găsit pe Ion Țiriac tot la Balc.

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top