Now Reading
Ion Țiriac, investiție de 30 de milioane de euro în centrul Bucureștiului

Ion Țiriac, investiție de 30 de milioane de euro în centrul Bucureștiului

Ion Țiriac (81 de ani) dezvoltă în centrul Bucureștiului unul dintre cele mai mari proiecte din real estate. Specialiștii anticipează un profit de peste 3,5 milioane de euro pentru Țiriac Imobiliare, ceea ce ar determina o amortizare a investiției în 10 ani. 

Clădirea de birouri construită de către Ion Țiriac este localizată pe strada Buzești, aproape de Piața Victoriei, la 200 de metri de Guvernul României. Lucrările se află pe final, iar inaugurarea va fi făcută în iulie 2021.

Imobilul de la Victoriei va avea o suprafață de 30.969 de mp, dintre care 16.472 mp de birouri închiriabile. Costul total al investiției se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro.

În fruntea Țiriac Imobiliare, parte a Grupului Țiriac, se află Răzvan Enache, de la începutul acestei luni. Înainte, timp de 5 ani a fost project manager la Skanska România, iar în perioada 2013-2015 a deținut funcția de head of real estate la BCR, fost coleg cu Bogdan Cernescu – fost CEO la Țiriac Imobiliare. Cernescu a lăsat vacantă poziția de conducere din compania lui Ion Țiriac în martie, când a revenit la BCR, informează ZF.ro.

Ion Țiriac, proiect gradios și în Giulești

Ion Țiriac a început demolarea turnului IFMA (Întreprinderea de Fabricație și Montaj Ascensoare). Este situat pe Calea Giulești, în apropierea Gării de Nord și reprezintă una dintre cele mai înalte construcții din București și din țară. Nu mai puțin de 114 metri măsoară clădirea, deci mai înaltă cu 37 de metri mai înaltă decât Hotelul Intercontinental. Turnul pentru testat ascensoare a fost finalizat în anul 1988. Doi ani a durat construcția și nu a fost utilizat niciodată.

Proiectul lui Ion Țiriac din zona Giulești se anunță grandios. În locul celebrei clădiri de pe vremea lui Ceaușescu, va construi un complex rezidențial care va găzdui blocuri cu apartamente, penthouse-uri dotate cu piscină și SPA.

Cele mai înalte blocuri ale complexului fostului tenisman vor avea 80 de etaje. Termenul de finalizare este anul 2023.

Ion Țiriac, în atenția presei italiene

Ion Țiriac a împlinit sâmbătă, 9 mai 2020, vârsta de 81 de ani. Cu acest prilej, fostul jucător de tenis, actual președinte al Federației Române de Tenis și om de afaceri, a reprezentat un subiect de presă în Italia.

Jurnaliștii de la Tennis Circus, care aparține de Gazzetta dello Sport, i-a dedicat un material amplu lui Ion Țiriac, de ziua sa.

„Ion Țiriac împlinește 81 de ani. De la Roland Garrosul din 1970, la o avere de două miliarde de dolari”, au titrat jurnaliștii italieni.

Italienii l-au poreclit pe Ion Țiriac „Contele Dracula al tenisului”: „Contele Dracula al tenisului s-a născut pe 9 mai 1939 şi, după o carieră foarte bună ca şi jucător, a devenit manager al multor campioni, printre care şi Boris Becker. Azi este cel mai bogat sportiv profesionist din lume”, au notat italienii.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top