Now Reading
Ion Țiriac, detronat! Cine e cel mai bogat român

Ion Țiriac, detronat! Cine e cel mai bogat român

Ion Țiriac

Ion Țiriac (80 de ani) a fost detronat din fruntea topului celor mai bogați români. Frații Dedeman dețin în prezent supremația, după o ascensiune fulminantă, începută la începutul anilor ’90.

Frații Dragoș și Adrian Pavăl au împreună o avere estimată la 2 – 2,1 miliarde de euro, potrivit Capital. Al doilea în top este Ion Țiriac, cu o avere de 1,9 – 2 miliarde de euro, iar podiumul este completat de către Daniel Dineș (UiPath – 1,2 – 1,3 miliarde de euro).

Dragoș și Adrian Pavăl - Frații Dedeman

Cine sunt Frații Dedeman. Dragoș și Adrian Pavăl

Piatra de temelie a afacerii care avea să explodeze a reprezentat un magazin de doar 16 metri pătrați deschis în orașul natal al Fraților Dedeman, Bacău, în care comercializau obiecte utile pentru casă, inclusiv șlapi. Zece ani le-a luat antreprenorilor să dezvolte afacerea de la un magazin de mici dimensiuni, la unul de 4.000 de metri pătrați.

Dragoș Pavăl a povestit că afacerea a ridicat-o de la zero împreună cu fratele său, iar în primii ani transporta marfă din en-gross-urile din București cu Dacia Break a socrului. Efortul avea rezultate pe măsură, asta pentru că cei doi întreprinzători câștigau de zece ori mai mult decât un angajat din sistemul public.

Dragoș (53 de ani) și Adrian Pavăl (51 de ani) sunt de profesie matematicieni, provin dintr-o familie modestă, cu opt copii. În prezent, sunt cei mai puternici jucători în industria de bricolaj din România, cu peste 10.000 de angajați și 49 de magazine la nivel național, iar rețeaua este în continuă dezvoltare.

Anul trecut, s-a vorbit incusiv despre o posibilă implicare a fraților Pavăl în sportul băcăuan. Aceștia ar urma să ridice un nou stadion cu 25.000 de locuri, care ar presupune o investiție de 25 de milioane de euro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top