Now Reading
Invențiile neurochirurgului Leon Dănăilă: „Nimeni nu a mai scris așa ceva în lume”

Invențiile neurochirurgului Leon Dănăilă: „Nimeni nu a mai scris așa ceva în lume”

Academicianul Leon Dănăilă (86 de ani) continuă să salveze vieți. Reputatul neurochirurg operează la Spitalul „Gheorghe Marinescu” din București, iar în paralel, desfășoară activitate de cercetare. Leon Dănăilă are numeroase contribuții în domeniul medicinei, dezvăluite într-un interviu oferit Medika TV.

Leon Dănăilă s-a dedicat total meseriei de medic, deși părinții au insistat să rămână la țară. În ciuda descurajărilor venite din partea persoanelor apropiate și a piedicilor puse de colegii din branșă, neurochirurgul a continuat drumul vocației. În acest sens, la un moment dat, chiar a ajuns să-și vândă apartamentul.

„Am primit telefon de la New York, din Germania și Olanda. Erau echipe de români, care au vrut să-mi trimită bani. Eu le-am spus că nu-mi trebuie, mai bine să-i trimită la editură. Am vândut tot ce mai aveam. Și casa e vândută, dar cu condiția să stau în ea”, a dezvăluit Leon Dănăilă pentru Medika TV.

Leon Dănăilă: „Nimeni nu a mai scris așa ceva”

Leon Dănăilă continuă să rămână activ în zona publicistică.

„Și anul trecut, și acum doi ani am publicat. Am cărți puse pe Amazon. Primești mai puțin (n.r. – bani), dar pe mine nu mă interesează averea. Mă interesează să fiu cunoscut în toată lumea, cărțile mele să fie cunoscute. Am o anatomie a creierului în trei volume. Nimeni nu a mai scris așa ceva în lume. Am o carte de 1000 de pagini despre venele cerebrale. Am scos în evidență faptul că 70% din sângele creierului este în vene”, a mărturisit reputatul neurochirurg.

Leon Dănăilă: „Am 18 invenții”

Leon Dănăilă a venit la un moment dat cu o propunere fără precedent: medicii de chirurgie, să fie testați psihologic înainte de a intra în domeniu. Mai mult, neurochirurgul a creat un chestionar care ar fi putut veni în ajutorul specialiștilor, însă nu a fost băgat în seamă de autoritățile competente.

„Dacă unui șofer i se dă un test psihologic, eu, care operez și răspund de viața unui om, de ce să nu fiu testat? Unii devin medici pentru că au auzit că e o meserie bănoasă, fără a se lua în considerare talentul și posibilitățile sale intelectuale, pentru a face față. Neurochirurgia este o specialitate foarte grea. Într-o operație, folosești 300-600 de instrumente. Așa că trebuie să știi foarte bine nu doar tehnica operatorie, ci și instrumentarul. Eu am 18 invenții, pentru că unele instrumente venite din străinătate nu m-au satisfăcut. Operează colegii mei cu ele, nici nu știu că eu le-am inventat. În chirurgie, trebuie să ai și rezistență. Sunt operații care durează 6-7 ore. Nu bei apă, nu mănânci, stai cu ochii în microscop și operezi ore întregi”, a mai declarat Leon Dănăilă.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top