Now Reading
Insula orgiilor: Povestea unei destinații de vacanță „interzise”

Insula orgiilor: Povestea unei destinații de vacanță „interzise”

Insula Zannone este unul dintre punctele de atracție turistică cu o istorie extrem de controversată. În urmă cu zeci de ani, reprezenta un tărâm al hedoniștilor, un paradis cu orgii sexuale pentru aristrocrații lipsiți de inhibiții, însă pentru care, la un moment dat, a devenit un iad.

Zannone este o insulă localizată în coasta de vest a Italiei, între Napoli și Roma. În anii ’60-’70 era o destinație de vacanță atipică, cu practici desprinse parcă din filmul „Eyes Wide Shot” al lui Stanley Kubrick, cu Tom Cruise și Nicole Kidman în rolurile principale. Nu multă lume știa de ea, motiv pentru care încă i se mai spune „Insula interzisă”. Povestea sa ascunde o istorie neagră, pe care un duhovnic ar considera-o înecată în păcate, cu: alcool, droguri, orgii, crime și un suicid.

Povestea a început în anii ’60, când marchizul Casati Stampa, alături de soția sa, fosta actriță Anna Fallarino, au început să viziteze vila din Marea Tireniană. Inițiativa i-a aparținut lui Casati Stampa, un om bogat, cu fantezii sexuale ieșite din comun. Era voyeurist, și-i plăcea să-și urmărească soția în timp ce întreținea relații intime cu alți bărbați, mai tineri.

Și-a vândut soția și a ucis-o

Cel care „racola” parteneri pentru Anna Fallarino era chiar soțul ei. Acesta oferea sume consistente străinilor pentru a întreține relații intime cu femeia sa și pentru a se lăsa fotografiați. Un voyeurist convins, lui Stampa îi plăcea să imortalizeze fiecare aventură.  Petrecerile se desfășurau în weekend, iar cei care participau erau reprezentanți ai aristrocrației italiene. Consumau mult alcool, deseori făceau baie goi în piscina vilei și există zvonuri că exista o cameră ascunsă, de unde voyeuriștii îi puteau urmări pe oaspeți făcând sex.

Seria desfrâurilor s-a încheiat în 1970, când marchizul a fost cuprins de gelozie. Anna se îndrăgostise de unul dintre partenerii mai tineri, iar Casati Stampa i-a ucis pe amândoi, cu mai multe focuri de armă. După ce a comis cele două crime, Casati Stampa s-a sinucis.

Autoritățile au descoperit un jurnal al lui Casati Stampa, în care erau relatate aventurile cu lux de amănunte și peste 1.500 de fotografii indecente ținute ascunse, încuiate într-un sertar.

Insula Zannone, mix de sacru și profan

În prezent, insula Zannone reprezintă un punct turistic pentru cei care doresc să afle controversata poveste și vor să vadă cu proprii ochi locul în care a fost scrisă o istorie excentrică în urmă cu mai multe decenii. În afară de vila părăsită, nu mai există nimic pe insulă, totul a fost lăsat în paragină. Zannone poate fi vizitată doar cu barca, cu acces de pe insula vecină, Ponza.

Vila de pe insulă a fost construită ilegal, în 1930, de o familie de nobili. Mai precis, ea a fost ridicată pe propietatea unei mănăstiri medievale, unde se găsește inclusiv o mică capelă și mai multe statui, ceea ce face ca Zannone să fie un amestec de sacru și profan.

Insula Zannone [GALERIE FOTO]

Surse: CNN | DailyMail | Mirror |

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top