Now Reading
Inovație în sistemul public de sănătate din România: Cum să scapi de internarea în spital (P)

Inovație în sistemul public de sănătate din România: Cum să scapi de internarea în spital (P)

Relax | Foto: Unsplash

Probabil că alergi prin oraș de dimineață până seara și sperăm că îți faci exercițiile la timpul lor. Probabil că nu te gândești prea mult la semnele de îmbătrânire, dar de la 40 de ani, nivelul de testosteron trece pe un trend descendent, iar fie din cauze genetice ori a unui stil de viață dezordonat, începi să te confrunți cu diverse probleme. Printre acestea, probleme cardiace, prezente în special la persoanele obeze sau supraponderale. 

Bărbate, noi te îndemnăm să ai un stil de viață cât mai activ, să ai grijă de tine, pentru a preveni cât mai multe complicații. Sigur nu-ți place să stai pe patul de spital, dar dacă totuși se întâmplă să ajungi într-o unitate sanitară pentru prevenție ori pentru un tratament, e bine să știi că la începutul lui 2020, a fost bifată o inovație în medicina din România.

Cum funcționează „Telemedicina”

Mai precis, este vorba despre „Telemedicina”, numită și „medicina viitorului”. Aceasta presupune că în loc să stai în spital pentru monitorizare, vei fi urmărit prin intermediul unui sistem inteligent de personalul medical. Ți se atașează un aparat simplu de purtat, conectat la un telefon cu o aplicație specială instalată, care transmite datele către specialiști, în timp real, 24/24. Astfel, în funcție de starea de sănătate, respectiv urgență, se impune un nou tratament, ori o intervenție rapidă.

Astfel, scapi de internare și-ți poți desfășura activitățile zilnice obișnuite.

„Telemedicina”, oferită gratuit în Sectorul 1

În prezent, sistemul este pus la dispoziție gratuit cetățenilor din Sectorul 1, prin intermediul Complexului Multifuncțional Caraiman.

„La Complexul Multifuncțional Caraiman din Sectorul 1, programul pilot este oferit ca serviciu gratuit locuitorilor de aici, pentru că este finanțat din banii cetățenilor plătiți ca taxe și impozite. Orice primărie ar putea să redirecționeze aceste fonduri în mod similar, sprijinindu-și astfel locuitorii cu servicii medicale gratuite, iar acest sistem bine pus la punct în străinătate ar putea deveni un model de urmat în întreaga țară, căci își arată deja eficiența în acest complex medical, unde serviciile sunt gratuite pe 27 de specialități medicale, nu doar în cazul telemedicinei”, a declarat Andreea Marin, promotor al noului serviciu medical.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top