Now Reading
În SUA se cere eliminarea lui William Shakespeare din școli. Extremiștii „politically correct” recunosc faptul că predau ideologia lui Karl Marx

În SUA se cere eliminarea lui William Shakespeare din școli. Extremiștii „politically correct” recunosc faptul că predau ideologia lui Karl Marx

Derapajele extremiștilor „politically correct” continuă în Statele Unite ale Americii. Mai mulți profesori universitari cer scoaterea lui Williams Shakespeare din programa școlară, pentru că scriitorul promova „masculinitatea toxică” și „supremația albă”, informează The Washington Post.

Profesorii anti-Shakespeare doresc să șteargă cu burtele istoria, pentru că în textele renimitului scriitor „este vorba despre supremația și colonizarea albilor”. Dacă Shakespeare nu va fi scos din programă, adepții „corectitudinii politice” ar dori ca operele dramaturgului să fie reorganizate și comprimate. Astfel, să li se prezinte elevilor și studenților variante scurte ale textelor originale sau să se prezinte comentarii suplimentare concentrate pe problemele de egalitate.

 

Profesorii care cer eliminarea lui William Shakespeare, adepți declarați ai ideologiei lui Karl Marx, fondatorul socialismului științific

 

Extremiștii „politically correct”, numiți și neomarxiști, adepți ai ideologiei lui Karl Marx, care stă la baza comunismului și prevede uniformizarea societăților, nu se mai ascund. Elizabeth Nelson, o profesoară de engleză din St. Paul Minnesota, a declarat pentru School Library Journal că oferă studenților ei teoria marxistă atunci când le citește tragedia lui Shakespeare „Coriolanus”. De asemenea, Sarah Gross a declarat că a oferit „analize ale masculinității toxice” elevilor săi, care citesc „Romeo și Julieta”, la un liceu din Lincroft, New Jersey.

Cadrele neomarxiste din educație s-au organizat sub numele „#DisruptTexts”. Mai mulți bibliotecari au prezentat, de asemenea, un eseu care pune la îndoială valoarea contemporană a dramaturgului responsabil de opere clasice precum „Hamlet”, „Macbeth” și „Regele Lear”.

„Un număr din ce în ce mai mare de educatori ajung la concluzia că este timpul ca Shakespeare să fie pus deoparte sau dezafectat pentru a face loc vocilor moderne, diverse și incluzive”, se arată în eseul intitulat „Să înveți sau să nu înveți: este Shakespeare este încă relevant pentru studenții de astăzi?”.

 

Marile corporații, sub papucul dictaturii „politically correct”

 

Williams Shakespeare este doar un alt personaj istoric – simbol pentru popoarele occidentale vorbitoare de limbă engleză, care se dorește a fi îndepărtat de către extremiștii „politically correct”. Mai multe statui ale lui Cristopher Columb au fost vandalizate anul trecut în SUA, dar și în Europa, în timpul protestelor „Black Lives Matter”.

În urma măsurilor manifestațiilor extremiste „politically correct”, acceptate de către Joe Biden, mai multe brand-uri cunoscute și-au readaptat strategia de marketing. Disney a eliminat mai multe desene animate, precum „Peter Pan”, „Dumbo” și „Pisicile Aristrocrate” considerate nocive, din cauza stereotipurilor rasiale, mai multe echipe de baseball și-au schimbat stemele, iar diverse companii din zona bunurilor de larg consum și-au schimbat numele sau au renunțat la cuvintele „negru” și „alb” de pe ambalaje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top