Now Reading
În cât timp îți revii după pauza de la sală. Recomandările lui Angel Rodian, personal trainer [BONUS: program gratuit de antrenament]

În cât timp îți revii după pauza de la sală. Recomandările lui Angel Rodian, personal trainer [BONUS: program gratuit de antrenament]

Joseph Gordon Levitt

Pandemia de coronavirus a închis toate sălile de fitness. În aceste condiții, trebuie să ne adaptăm, deci să ne atrenăm de acasă – vezi AICI echipamentul de bază, pe care-l poți comanda online. În cazul în care ai luat pauză, în cât timp vei ajunge la forma inițială?! 

Pe marginea acestui subiect am discutat cu Angel Rodian, personal trainer și tehnician nutriționist. Mai precis, în cât timp îți poți reveni în formă, în funcție de nivelul la care te afli, după o pauză de 4-8 sau chiar 12 săptămâni, pentru că măsurile de restricție sunt departe de a fi ridicate.

„Eu recomand la fiecare 6-8 luni de antrenament o pauză de 2-3 săptămâni. Acum, o pauză de 4 săptămâni nu e mare lucru, dar 12 săptămani devine provocator.

Nu aș putea estima cu precizie în timp ar putea reveni un sportiv în formă, în cazul unei pauze îndelungate, pentru că diferă de la un caz la altul, în funcție de structura genetică, activitatea de zi cu zi și alimentație. Dar pentru a aborda punctual problema, hai să dăm un exemplu: o persoană care face pauză două luni pentru că nu are timp, care se alimentează greșit, cu fastfood și produse pline de zahăr etc… După două luni vrea să se apuce de sală, să slăbească și să își recapete tonusul muscular, i-ar trebui două-trei luni să ajungă de unde a plecat. Asta în condițiile în care face totul corect”, precizează Angel Rodian pentru MrNews.ro.

Pauza pentru sportivii avansați, relaxare pentru articulații

În cazul sportivilor avansați, o pauză este binevenită, dacă nu se încalcă flagrant aspectele legate de nutriție.

„O lună de pauză pentru un sportiv care s-a antrenat ani de zile până acum ca la carte, este o binemeritată relaxare pentru articulații. Nu se întâmplă nimic, nu ‘se dezumflă’. În cazul meu de exemplu, fac antrenament de 3 ori pe săptămână și nu pierd masă musculară. Lucrez fullbody”, explică Angel Rodian.

Program gratuit de antrenament acasă

După ce ți-ai luat binemeritata pauză, hai înapoi în circuit! Angel Rodian a realizat un program fullbody special pentru acasă. Este complet gratuit și nu necesită accesorii de fitness – vezi AICI.

Așadar, #fărăScuze & #laTreabă!

_

În online, pe Angel îl găsești aici: FacebookInstagramSite oficialWorld of Fitness.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top