Now Reading
Ilie Năstase va avea primul film despre viața sa. Când este programată premiera

Ilie Năstase va avea primul film despre viața sa. Când este programată premiera

Primul lider mondial din tenisul masculin se alătură marilor nume din sport care vor avea un film. Lungmentrajul despre Ilie Năstase va fi realizat de către Tudor Giurgiu și se va numi sugestiv, după porecla fostului mare juăctor de tenis, „Nasty”.

În producția 100% românească vor fi prezentate exclusivități din viața sportivă și extrasportivă a lui Ilie Năstase, respectiv interviuri cu mari nume din circuit. Boris Becker și Rafael Nadal au fost deja confirmați.

Filmul despre viața lui Ilie Năstase va fi lansat la Transilvania International Film Festival (TIFF), care se va desfășura în perioada 23-25 iunie 2022.

Ilie Năstase și Dominique

Se anunță un proiect spectaculos pentru „copilul rebel al tenisului”. Cariera lui Năstase a fost marcată de multe succese, dar și scandaluri și diverse controverse, atât la nivel internațional, cât și în plan local.

De asemenea, Ilie Năstase ar putea avea și un muzeu, montat cel mai probabil în Parcul Herăstrău, după ce fostul mare sportiv s-a plâns că valorile României nu sunt respectate. În urma acestui apel, primarul Capitalei ar fi dispus să deschidă un muzeu în București, unde ar urma să fie expuse toate trofeele, medaliile și obiectele inedite ale primului lider mondial din istoria tenisului.

Ilie Năstase, în uniformă de general

Ilie Năstase, câștigător a cinci trofee de Grand Slam

Ilie Năstase a fost primul lider ATP din istorie. În 1973 a devenit lider mondial și a reușit să se mențină pe locul fruntaș timp de aproape un an de zile. Până în 1977, „Nasty” s-a menținut în top 10.

De-a lungul carierei, Ilie Năstase a câștigat două turnee de Grand Slam la simplu, în 1972 – US Open, în fața lui Arthur Ashe și 1973 – French Open (Roland Garros), contra lui Nikola Pilic. De asemenea, a fost de două ori finalist la Wimbledon, în 1972 și 1976, când a pierdut în fața lui Stan Smith și a lui Bjorn Borg. O altă finală la proba de simplu a pierdut-o în fața lui Jan Kodes, în 1971, la French Open.

Altre trei trofee de Grand Slam le-a cucerit la proba de dublu. În 1970, alături de Ion Țiriac, „Nasty” i-a învins pe americanii Arthur Ashe și Charles Pasarell, la French Open. În 1973 și 1975 a triumfat la Wimbledon și US Open, în fața cuplului John Cooper și Neale Fraser, respectiv a echipei Tom Okker & Marty Riessen. La dublu a pierdut două finale de Grand Slam. Una în 1966, la French Open, când a au pierdut în fața lui Clark Graebner și Dennis Ralston. Alta, în 1973, a pierdut-o la același turneu în fața lui John Newcombe și Tom Okker, când a făcut echipă cu americanul Jimmy Connors.

La Turneul Campionilor, Ilie Năstase s-a impus de patru ori în carieră, în 1971, 1972, 1973 și 1975, o performanță extraordinară. Doar Roger Federer l-a depășit, cu șase titluri, respectiv Ivan Lendl, Pete Sampras și Novak Djokovic, cu câte cinci succese. În finale, Năstase i-a învins pe Stan Smith de două ori, apoi pe Tom Okker și pe Bjorn Borg. În 1974 a mai jucat o finală, dar a piedut-o în fața argentinianului Guillermo Vilas.

De-a lungul carierei, Ilie Năstase a câștigat 64 de titluri ATP.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top