Now Reading
Ilie Năstase, gata să-l viziteze la Casa Albă pe Joe Biden. Mesajul americanului l-a impresionat pe „Nasty” [FOTO]

Ilie Năstase, gata să-l viziteze la Casa Albă pe Joe Biden. Mesajul americanului l-a impresionat pe „Nasty” [FOTO]

Ilie Năstase (74 de ani) și Joe Biden (78 de ani) se cunosc din anul 2014. Când a venit în România, în calitate de vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii în timpul mandatului lui Barack Obama, democratul a insistat să-l cunoască pe fostul lider mondial în tenis. În viitorul apropiat, după confirmarea rezultatelor alegerilor prezidențiale, „Nasty” intenționează să-i facă o vizită lui Joe Biden la Casa Albă.

Prima întâlnire au avut-o la București. Sportivul retras din activitate a povestit întregul episod.

„El a venit aici acum câțiva ani, în vizită, și eu candidam pentru postul acela de senator. M-a sunat domnul Ponta, era prim-ministru atunci. Că Joe Biden vrea să mă salute, să mă vadă. Eu nu îl cunoșteam, dar el mă știa.

Eram îmbrăcat în haina militară, tocmai dezvelisem statuia lui Brâncoveanu. Si m-am dus așa îmrăcat, în militar, iar agenții Secret Service nu m-au lăsat să intru la început. Stăteam jos acolo și m-au chemat imediat. Tocmai terminaseră întrunirea și au ieșit afară toți. A venit spre mine omul: ‘Ilie, nu-mi vine să cred, ești general? Dacă îmi las și eu părul lung, mă faceți și pe mine general al Armatei Române?”, a povestit Ilie Năstase, potrivit Pro Sport.

 

Ilie Năstase, în uniformă de general

 

Joe Biden i-a cerut lui Ilie Năstase un „suvenir” din România

 

Cu prilejul vizitei, Joe Biden i-a cerut lui Năstase un suvenir, pentru care, mai apoi i-a mulțumit printr-o scrisoare.

„Apoi am plecat cu mașina, aveam un Citroen vechi. După 10 minute mă sună ambasadorul: ‘Domnule Năstase, vrea domnul Biden să vorbească cu dumneavoastră la telefon’:

‘Ilie, am uitat să îți spun, eu joc tenis. Aș vrea să îmi dai și mie cadou o rachetă’. Și m-am dus acasă, am luat racheta, i-am dus-o la ambasadă. Și zice: ‘Dar asta ce rachetă este, ce ai câștigat cu ea?’. Normal, eu nu eram prost să îi spun Wimbledon sau Roland Garros. I-am spus: ‘US Open, bineînțeles!”, a mai dezvăluit excentricul sportiv.

 

Joe Biden alături de Ilie Năastase, în 2014

 

Mesajul lui Joe Biden despre relațiile americano-române l-au impresionat pe Ilie Năstase

 

Cu gândul la momentele din urmă cu 6 ani, Ilie Năstase este hotărât să-l viziteze la rândul său pe Joe Biden, dacă democratul va fi declarat câștigător.

„Mi-a trimis o scrisoare atât de frumoasă! Ai văzut, vorbește de prietenia dintre România și SUA! Acum vreau să îi scriu și eu o scrisoare și mă duc să îl vizitez la Casa Albă. Dacă el a vrut să mă cunoască, vreau să merg și eu la Casa Albă”, a declarat sportivul”, a mai dezvăluit „Nasty”.

 

Ilie Năstase în activitate

 

Scrisoarea lui Joe Biden pentru Ilie Năstase (FOTO)

 

Scrisoarea lui Joe Biden pentru Ilie Năstase / Foto: ProSport.

„Dragă Ilie, îți transmit sincere mulțumiri pentru racheta norocoasă de Grand Slam. Dedicația, dragostea ta și contribuția la dezvoltarea tenisului sunt apreciate în întreaga lume.

Cadoul este un simbol veritabil al muncii, perseverenței și determinării pe care le-ai depus în carieră. Văd aceleași calități și la compatrioții tăi, iar Statele Unite se mândresc cu un aliat precum România. Din nou, mulțumesc pentru că te-ai întâlnit cu mine, dar și pentru cadou”, a notat în scrisoare Joe Biden.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top