Now Reading
Ibrahimovic a desemnat cel mai bun fotbalist din istorie. Surpriză: nu e Zlatan :)

Ibrahimovic a desemnat cel mai bun fotbalist din istorie. Surpriză: nu e Zlatan :)

Zlatan Ibrahimovic a obișnuit publicul cu laudele sale în plan sportiv. În schimb, când a fost întrebat care este cel mai bun fotbalist din istorie, a oferit un răspuns surprinzător.

Maradona sau Pele? Messi sau Cristiano Ronaldo? Acestea sunt în general, dezbaterile cu privire la cel mai bun jucător din istorie. Nu și pentru Zlatan. Pentru fostul component al naționalei Suediei, Ronaldo Nazario este cel mai bun fotbalist all-time.

„Nu trebuie să-l descriu pe Ronaldo ‘Fenomenul’. Am spus mereu că există fotbaliști care joacă și fotbaliști care sunt jocul. Pentru mine, Ronaldo înseamnă fotbal. Toți îl urmăreau, toți voiau să evolueze ca el și să fie precum el. Modul în care se mișca pe teren, modul în care dribla, cu acele biciclete, modul în care accelera… E cel mai mare jucător din istorie, fără dubii”, a declarat Ibrahimovic, pentru Gazzetta dello Sport.

 

Ronaldo Nazario, fotbalistul preferat al lui Zlatan Ibrahimovic, dublu câștigător al Balonului de Aur

 

Brazilianul Ronaldo a jucat de-a lungul timpului la Cruzeiro, PSV, Barcelona, Inter Milano, Real Madrid, AC Milan și Corinthians. Accidentările l-au măcinat încă de la fragedă vârstă, dar și cu acest impediment, a reușit să câștige de două ori campionatul mondial cu naționala țării sale, în 1994 și 2002 și a cucerit Balonul de Aur, în 1997 și 2002.

La nivelul fotbalului de club, Ronaldo a câștigat Cupa UEFA cu Inter, în 1998. Champions League nu a reușit să câștige, fiind unul dintre numele uriașe ale sportului „rege” din acest punct de vedere. Fabio Cannavaro, Dennis Bergkamp, Zlatan Ibrahimovic, Gabriel Batistuta, Pavel Nedved, Gianluigi Buffon și Patrick Vieira se numără printre marile staruri ale fotbalului mondial care nu au cucerit trofeul suprem al competiției continentale intercluburi.

  • 62 de goluri în 98 de selecții a bifat Ronaldo Nazario pentru naținala „Selecao”.

_

Articol publicat de Andi Miron, pe b1.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top