Now Reading
Hegemonia Ion Țiriac s-a încheiat. Daniel Dines este cel mai bogat român: „Sunt destul de leneș”

Hegemonia Ion Țiriac s-a încheiat. Daniel Dines este cel mai bogat român: „Sunt destul de leneș”

Daniel Dines, cel mai bogat român în 2019

Ion Țiriac a fost detronat în topul celor mai bogați români. A venit vremea lui Daniel Dines, om de afaceri originar din Bacău, în vârstă de 47 de ani, supranumit „Șeful Boților”.

Daniel Dines s-a născut în Onești, iar în prezent, semnează contracte uriașe la New York. În adolescență visa să devină scriitor, dar destinul s-a schimbat radical și s-a apucat de învățat programare. A învățat singur limbajul C++, iar în 2005 a fondat „unicornul românesc” UiPath, companie globală de software.

Daniel Dines, de 7 ori mai bogat decât Ion Țiriac

Daniel Dines a dat lovitura cu businessul în IT, care i-a adus bani, dar și faimă. Potrivit presei internaționale, oneșteanul are o avere estimată la peste 7 miliarde de dolari, iar în numărul din septembrie al revistei Forbes – Statele Unite, a apărut pe copertă. Succesul afacerii fondate de Dineș și asociatul său, Marius Tîrcă, a dat boomul în 2013, compania fiind vândută apoi americanilor. În prezent, Daniel Dineș deține 20% din acțiuni și de asemenea, deține o rețea compusă din mai multe afaceri în România.

Dacă cifrele cu privire la averea lui Dines se confirmă, înseamnă că antreprenorul în vârstă de 47 de ani are o avere de aproape 7 ori ori mai mare decât Ion Țiriac. Averea fostului sportiv este estimată la 1,2 miliarde de dolari.

Daniel Dines / Foto: Startupcafe.ro
Daniel Dines / Foto: Startupcafe.ro

Atras de literatură, făcut pentru programare

Miliardarul român a povestit cum a luat naștere pasiunea sa pentru programare: „Ca fire, sunt destul de leneş, dar aveam un pic de talent la matematică şi am intrat uşor la facultate, la secţia de Informatică. Facultatea m-a dezamăgit, stilul, profesorii, nu prea am fost la facultate. Un lucru comun pentru mulţi din generaţia mea (…) Într-o zi, un coleg mi-a zis că se angajase ca programator şi lua 300 de dolari pe lună. Eu cred că trăiam cu 30 de dolari pe lună atunci. Aşa că m-am apucat să învăţ, am petrecut toată vara studiind un limbaj de programare după ce am făcut rost de o carte. După câteva luni, m-am angajat la o firmă care nu avea destule calculatoare. Aşa că lucram noaptea, de la 8 seara, pe un calculator de la ei. A fost plăcerea vieţii mele. Era un calculator puternic pentru perioada aceea, a fost jucăria mea timp de şase luni. Îmi puneam muzică, eram singur, studiam, lucram”, a dezvălui Dines pentru ZF.

Nici în plan sentimental nu o duce rău Daniel Dines. În prezent, este căsătorit cu Alexandra, asta după ce a divorțat de doup ori, în 2013 și 2016.

Alexandra Dines
Alexandra Dines
View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top