Now Reading
Haos la Guvern! Autoritățile i-au închis ușa în nas Andreei Marin, în lupta anti-coronavirus

Haos la Guvern! Autoritățile i-au închis ușa în nas Andreei Marin, în lupta anti-coronavirus

Andreea Marin

Andreea Marin a inițiat campania „Prețuiește Viața”, dedicată luptei împotriva coronavirusului. Vedeta de televiziune a lansat o scrisoare deschisă, adresată ministrului Sănătății, Victor Costache și lui Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, însă fără prea mult efect. 

Din punct de vedere social și politic, România este la pământ. Guvernul României este o instituție tratată de către politicieni ca un teren de joacă dintr-un film prost, iar în ceea ce privește pandemia de coronavirus, prea multe lucruri nu sunt certe. În schimb, singurul lucru clar se referă la panica unui număr semnificativ de cetățeni.

În acest sens, Andreea Marin s-a oferit să vină în sprijinul autorităților. S-a ales cu uși închise în nas, aspect dezvăluit chiar de către vedeta de televiziune.

Andreea Marin, pusă pe „hold” de către Marcel Vela

„Din pacate, desi acum doua seri Domnul Ministru al Sanatatii m-a contactat prin mesaj scris, urmand ca ieri sa avem o discutie pe acest subiect (care desi a fost asteptata, totusi nu a avut loc), iar ieri dupa-amiaza am fost sunata de catre Domnul Ministru al Afacerilor Interne, scuzandu-se ca pana atunci au fost problemele legate de testarea persoanelor din guvern suspecte de coronavirus, totusi NU am obtinut raspunsurile dorite, ca sa ne putem apuca de treaba cu acceptul si coordonarea autoritatilor, asa cum mi-am propus.

In discutia cu Domnul Ministru al Afacerilor Interne, practic am rediscutat generic scrisoarea deschisa trimisa de mine, eu am cerut clarificari, am facut observatii acolo unde lucrurile sesizam ca nu sunt in detaliu analizate si, in final, am primit rugamintea din partea Ministrului Afacerilor Interne sa mai astept raspunsurile cerute. Am insistat ca acestea sa vina complete, in scris, nu doar intr-o discutie telefonica, pentru ca vorbim aici de un document in baza caruia intreaga societate civila poate actiona ajutand statul, sistemul medical si personalul depasit de anumite probleme in situatia crizei ce poate escalada, persoanele vulnerabile.

Acest document cadru este necesar a fi intocmit CU RAPIDITATE, CU CLARITATE si CU ASUMARE, legala si institutionala. Va fi un ghid pentru noi, reprezentantii societatii civile, in baza caruia fiecare om din aceasta tara – cunoscand puterea solidaritatii si capacitatea noastra de a misca muntii la nevoie, asa cum am dovedit in atatea campanii nationale anterioare – ar putea pune umarul pentru a ajuta, stiind clar ce are de facut si cum anume. Iata care sunt cele doua intrebari adresate oficialilor, la care avem nevoie de RASPUNSURI URGENTE:

1. Care sunt nevoile prioritare in acest moment in fata carora sistemul medical, statul roman simt ca sunt necesare sprijinul si solidaritatea societatii civile, cu detalii concrete?

2. Care sunt procedurile corecte acceptate de autoritati, astfel incat bunele noastre intentii de sprijin si actiunile noastre sa fie cu adevarat un ajutor, sa respecte normele de siguranta speciale cerute in cazul COVID-19?

Victimele coronavirus pot fi sprijinite prin SMS, la 8825

Pot intelege haosul din lumea politica din acest moment, pot intelege starea de incertitudine din pricina lipsei de solutie medicala clara pentru acest virus, dar nu pot intelege prea mult amanarea raspunsurilor care ne ajuta pe noi sa sprijinim propria tara, la dorinta noastra, fiecare dupa puterile sale, dar in conditii de corectitudine si siguranta, astfel incat sa nu pierdem timp, efort, bani si bune intentii in directii ce nu sunt prioritare, ci sa fim eficienti si sa castigam timp, in fata unei lupte contracronometru.

Asadar, reiterez necesitatea URGENTA a primirii unui document clar, oficial ca raspuns la aceasta Scrisoare Deschisa, mentionand necesitatea ca acesta sa devina un document public, in beneficiul nostru, al tuturor. Sper ca AZI si nu mai tarziu sa avem aceste raspunsuri, astfel incat sa actionam in cunostinta de cauza. Aceasta evidenta trebuia sa existe în orice moment de la începutul crize, sa fie updatata zilnic, nu sa fie ceruta de cineva dinafara.

Intre timp, am avut discutii constructive cu reprezentanti ai societatii civile si din mediul de afaceri gata sa ni se alature, in plus, am reusit sa obtinem, cu sprijinul Asociatiei pentru Relatii Comunitare, in conditii de urgenta, numarul de SMS 8825, cu ajutorul caruia Fundatia Pretuieste Viata va putea aduna fonduri din partea oamenilor cu suflet mare care isi doresc sa doneze, prin mesaje SMS cu valoarea 2 Euro in retelele Digi Mobil, Orange, Vodafone si Telekom Romania Mobile. Multumim operatorilor de telefonie care au agreat sa nu se perceapa taxe pentru aceasta situatie speciala! Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonamente. Pentru donatiile de pe cartelele preplatite in reteaua Vodafone, utilizatorii nu platesc TVA. In cazul celorlalte 3 retele , TVA – ul a fost retinut la achizitionarea creditului.

In concluzie, fiecare dintre noi poate actiona acum printr-o donatie de 2 Euro prin SMS trimis la 8825 (cu sau fara text), sa incepem prin aceste gesturi de omenie, pana cand guvernantii vor raspunde intrebarilor care clarifica in ce fel poate fi materializat sprijinul nostru concret. Cand vom primi lista de la punctul 1 de mai sus, vom sti care sunt necesitatile prioritare a cheltuirii sumelor adunate, spun asta si pentru astazi am auzit opinia conform careia „nu avem nevoie de nimic”, iar eu am cerut asumarea acestei declaratii care nu corespunde realitatii pe care o traim”, a declarat Andreea Marin.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top