Now Reading
Gică Hagi a explodat: „Generația de Aur e scoasă din fotbalul românesc!”

Gică Hagi a explodat: „Generația de Aur e scoasă din fotbalul românesc!”

Gică Hagi s-a dezlănțuit după meciul din ultima etapă disputat împotriva celor de la Astra Giurgiu, pierdut de către constănțeni cu scorul de 1-0. Pe fondul înfrângerii suferite, „Regele” a avut o reacție nervoasă prin care a adus în atenție loviturile primite din partea Federației Române de Fotbal în ultimele săptămâni. 

Gică Hagi s-a simțit profund jignit, după ce a fost complet ignorat de către Răzvan Burleanu. Președintele FRF nu l-a contactat pe finanțatorul de la Viitorul pentru a discuta o eventuală preluare a echipei naționale și nici nu l-a invitat la tragerea la sorți a grupelor EURO 2020.

„Are și Hagi o părere, dar faceți cum vreți. Nu mă mai băgați în niciun top, că nu fac nimic. Rămân la clubul meu, aici. Nu mai poate fi o colaborare acasă (n.r. – cu FRF). S-a pus capăt! Ori rămân aici, ori plec în străinătate. Doresc să fac copii. Ăsta e destinul. Mi-am dat seama că sunt mic, nu sunt competitiv. Toți copiii ăștia sunt români, genetic sunt buni, dar nu au un mediu bun, nu e mediul pe care l-am avut noi. Acasă, doar aici la clubul meu stau. Merg cu destinul meu. Mi-am dat seama că așa e în România. În față, te pupă toți, dar ce e în spate… Asta e tradiția noastră. Mi-am băgat toți banii mei în copii. Atât pot să fac”, a declarat Gică Hagi într-o conferință de presă.

Gică Hagi: „Generația de Aur e eliminată!”

Prin faptul că nu a fost invitat la tragerea pentru grupele EURO, Gică Hagi a declarat că mesajul Federației, prin Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță este unul clar: se dorește eliminarea Generației de Aur.

„Scuzele sunt scuze. Important e să simți. Eu asta am înțeles, că Hagi a făcut puține pentru fotbalul românesc. Dar eu sunt singurul jucător din România care a fost inclus în top 100 fotbaliști din istorie. Asta e. Pe mine m-au trimis la Ovidiu, la țară (…) Probabil a deranjat acea performanță de la U21. Eu nu oblig pe nimeni, însă era doar o chestiune de invitație. Nu e obligat nimeni să facă ceva, dar să creeze ei o nouă generație. Generația de Aur e eliminată, e scoasă din horă, din fotbalul românesc!”, a declarat Gică Hagi la LookSport.

Decizia lui Răzvan Burleanu, contestată de către Ilie Dumitrescu și Mircea Lucescu

Ilie Dumitrescu și Mircea Lucescu au comentat de asemenea pe marginea acestui subiect. În opinia celor două legende, Federația Română de fotbal a comis o greșeală impardonabilă prin faptul că l-a ignorat pe Hagi, jucător simbol al României.

„Este o mare greșeală făcută de Federație. Nu știu dacă Răzvan Burleanu se ocupă direct de tot ce înseamnă invitații și protocolul pentru organizarea acestui eveniment major desfășurat la București. Trebuie să fim fericiți că am avut valori și că tragerea la sorți pentru EURO 2020 a avut loc la noi. Indiferent de listă, UEFA e sensibilă la valori. UEFA pune mare preț pe valorile naționale (…) Au fost interviuri ale marilor jucători participanți la evenimentul ăsta și absolut toți au zis despre Gică Hagi. El nu este doar ambasador, ci este cel mai mare jucător din istoria fotbalului nostru. Pentru mine, e el și apoi există o sută de locuri lăsate libere”, a declarat Dumitrescu la Digi Sport.

„Când a fost tragerea la sorţi am văzut o mulţime de jucători şi conducători şi am rămas cu un gust amar în suflet, că nu am văzut niciun jucător din marea generaţie a fotbalului românesc. M-aş fi aşteptat să îl fi văzut pe Gică Hagi acolo, pentru că merita din plin să fie în acest context extraordinar al valorilor mondiale. De aceea, să avem grijă de aceşti oameni, să îi susţinem cât se poate de mult, pentru că ei vor fi un exemplu permanent pentru noua generaţie de jucători”, a punctat Mircea Lucescu.

Gică Hagi – Scurtă biografie

  • Farul Constanța, Sportul Studențesc, Steaua București, Real Madrid, Brescia, FC Barcelona și Galatasaray sunt echipele pentru care a jucat Gheorghe Hagi de-a lungul timpului;
  • 125 de selecții și 35 de goluri a bifat Hagi în tricoul echipei naționale a României;
  • 3 trofee a câștigat Gică Hagi până acum cu FC Viitorul: titlul în Liga 1, Cupa și Supercupa;
  • Academia Gheorghe Hagi a fost fondată în 2009.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top