Now Reading
George Simion a clarificat poziția AUR: „Vrem un viitor comun cu UE, dar nu să fim sclavii statelor bogate”

George Simion a clarificat poziția AUR: „Vrem un viitor comun cu UE, dar nu să fim sclavii statelor bogate”

Partidul AUR și-a întărit poziția pro-europeană, în cadrul unui interviu oferit de către George Simion unei televiziuni din Polonia. Liderul formațiunii conservatoare a mai vorbit despre intrarea la guvernare, dar și despre noile ideologii care se manifestă la nivel internațional.

George Simion a subliniat faptul că România trebuie să rămână stat membru al UE, însă trebuie să adopte cât mai curând o poziție verticală în cadrul alianței.

„Polonia şi România au multe în comun, au o istorie comună. Ambele ţări au trecut prin ororile dictaturii şi am văzut statele dezbinate, cum a fost cazul Poloniei şi României, atacă de nazişti şi de comunişti. România şi Polonia şi alte ţări din grupul Vişegrad au experimentat teribilul regim comunist, deci nu vrem din nou marxism sau neomarxism sau diverse mişcări şi ideologii de stânga care vor să distrugă identitatea noastră naţională.

Vrem o Uniune Europeană puternică şi unită, însă vrem să ne păstrăm şi identitatea naţională. ‘Unitate în diversitate’ era sloganul acum 10-15 ani. Vrem să avem un viitor comun cu UE, prin colaborare, dar nu să fim sclavii unor state mai bogate. Vrem să fim respectaţi şi înţeleşi.

Nu vrem să ieşim din UE, cum a făcut Marea Britanie. Vrem să fim parte din Europa, dar o Europă iudeo-creştină, cu valori şi vrem să fim egali cu alte state, nu dorim ca Curtea Europeană de Justiţie să ne impună regulile lor, pentru că avem propria Constituţie, regulile noastre naţionale şi suntem într-o alianţă numită Uniunea Europeană. Nu sclavii UE şi nu Europei federale”, a punctat George Simion, pentru TVP World.

 

Partidul AUR vrea la guvernare

 

Liderul partidului coservator a mai precizat că deși alegerile din anul 2024, AUR este gata pentru alegerile anticipate, pentru a trece la guvernare.

„Suntem în Parlamentul României, suntem un partid tânăr. Am intrat în Parlamentul României anul trecut cu 10% din voturi, dar acum sondajele ne arată la 25%. Alegerile în România vor fi în anul 2024, dar vrem să facem să aibă loc mai devreme astfel încât mișcarea patriotică reprezentată de partidul nostru să ajungă la guvernare”, a mai afirmat Simion.

Înainte de alegerile parlamentare din decembrie 2020, AUR era cotat în sondaje cu 2%, însă a reușit să obțină aproape 9%.

Pe 27 februarie, George Simion a anunțat un nou protest anti-restricții, care va avea loc în București. Partidul AUR și grupul civic Starea de Liberatate au fost cele mai vocale voci din societatea românească în ultimii doi ani de zile, care s-au opus impunerii restricțiilor COVID, a certificatului verde și a vaccinării obligatorii.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top