Now Reading
Friptură de iepure cu smântână. O rețetă tradițională de vânat, bogată în proteine

Friptură de iepure cu smântână. O rețetă tradițională de vânat, bogată în proteine

Iepure cu legume. O sursă bogată în proteine/ Foto: greatbritishchefs.com

Carnea de iepure are numeroase beneficii pentru corpul uman. Este perfectă pentru a fi servită în cazul unei diete echilibrate, ce însoțește antrenamentele de forță, respectiv hipertrofie. Este carnea cu cel mai mic nivel de colesterol, grăsimi saturate, calorii și sodiu, dar cu cel mai mare nivel de proteine. Totodată, este bogată în vitamine din grupul B și în seleniu, potasiu, fier și calciu. Se recomandă în special persoanelor cu probleme digestive pentru că este foarte ușor de digerat.

Mai exact, pentru 100 de grame de carne de iepure, compoziția nutrițională arată astfel: 23 de grame de proteină, 0,5 grame carbohidrați, doar un gram de lipide și aproximativ 160 de calorii.

Cum preparăm friptura de iepure cu smântână

Ingrediente

Spinarea de la un iepure mare

100 g slănină afumată (opțional)

1 ceașcă de smântână

1 căpățână de usturoi

1 lingură de unt

1 linguriță de faină

sare

 

Pentru marinadă

1 ceașcă de oțet, slăbit cu puțină apă

1 lingură de ulei

Câteva felii subțiri de morcov și de ceapă

Câteva fire de pătrunjel

Cimbru

2 frunze sfărâmate de dafin

Sare, piper

 

Mod de preparare

Se pune carnea într-un vas de sticlă/ceramică/oțel inoxidabil și se adaugă marinada. Din când în când, se ia cu lingura din conținutul acesteia și se toarnă din nou deasupra cărnii, astfel încât să se frăgezească foarte bine. Iepurele se lasă la marinat minim 2 ore.

După ce se scoate din marinadă, se usucă bine cu un șervețel de bucătărie. Compoziția rămasă nu se aruncă. Opțional, se fac mici crestături în care se introduc bucățele de slănină afumată sau de usturoi; acestea dau cărnii o aromă mai puternică. Carnea se așază într-o tavă lungă cu spatele în sus, cu două linguri de apă și una de unt. Cu acest amestec din tavă se va unge frecvent pentru a nu se usca. Se dă la cuptor, la foc potrivit.

Când este gata, se scoate din tavă și se ține la cald, acoperit. În tavă va rămâne sosul pe care l-a lăsat friptura, care se subțiază cu puțină zeamă rămasă de la marinadă. Se adaugă sarea și smântâna amestecată cu făină. Sosul obținut se fierbe la foc mic, amestecând astfel încât să se ia de pe fundul tăvii toată rumeneala. Se trece sosul prin sită și se toarnă în farfurie, peste friptură.

Se poate servi cu legume, orez sau piure și cu un pahar de vin roșu, sec.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top