Now Reading
Floyd Mayweather a plătit o sumă uriașă pentru înmormântarea lui George Floyd

Floyd Mayweather a plătit o sumă uriașă pentru înmormântarea lui George Floyd

Moartea lui George Floyd a provocat numeroase proteste. Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi în Statele Unite ale Americii pentru a condamna rasismul și abuzurile poliției. De asemenea, numeroase persoane publice și-au arătat susținerea pentru această cauză. Printre ei, Floyd Mayweather.

Floyd Mayweather s-a implicat și el mișcarea antirasism, în modul caracteristic: a plătit 88.000 de lire pentru organizarea înmormântării lui George Floyd, afro-americanul ucis de un polițist în orașul Minneapolis.

Ajutorul acordat de către „Money” Mayweather familiei lui George Floyd a fost anunțat de The Sun. Jurnaliștii britanici au publicat cecul oferit de boxerul retras din activitate familiei lui Floyd.

În acest timp, polițistul Derek Chauvin se află sub arest și-și așteaptă sentința. Protestele nu s-au oprit, ba chiar au un efect de domino. De marți seară, spiritele au început să se agite și în Paris. Mii de oameni au protestat violent, în memoria lui Adama Traore, un cetățean francez de culoare, în vârstă de 24 de ani, care în 2016 a murit în condiții similare cu cele ale lui George Floyd.

În afară de Mayweather, elitele mai multor sporturi au luat atitudine. Printre aceștia, baschetbalistul retras din activitate Michael Jordan și luptătorul din UFC, Jon Jones.

Chipul lui George Floyd, prezent pe zidurile orașelor americane / Foto: Adam Berry – Getty Images

Michael Jordan îndeamnă la proteste pașnice

Michael Jordan s-a arătat profund marcat de tragedie și i-a îndemnat pe americani să fie solidari, într-un mod pașnic.

„Sunt profund întristat, sunt îndurerat și plin de furie. Simt și văd frustrarea fiecăruia. Am suportat destul! Sunt alături de cei care luptă împotriva rasismului și a violenței asupra persoanelor de culoare din țara noastră. Trebuie în continuare să ne exprimăm pașnic împotriva nedreptății și să cerem dreptatea.

Vocile noastre unificate trebuie să facă presiuni asupra liderilor noștri pentru a ne schimba legile. Altfel, trebuie să ne folosim de votul nostru pentru a produce schimbări. Fiecare dintre noi trebuie să facă parte din soluție și trebuie să lucrăm împreună pentru a aduce dreptatea pentru toți”, a declarat Michael Jordan la începutul săptămânii.

Jon Jones condamnă huliganismul

Nici Jon Jones nu este de acord cu huliganismul. Luptătorul din UFC empatizează cu mulțimea care a ieșit în stradă, dar nu și cu cei violenți.

„Mai este voba despre George Floyd? De ce distug acești adolescenți orașele noastre? Ca tânăr de culoare, bineînțeles că sunt frustrat, dar în același timp știu că nu asta e soluția. Înrăutățim lucrurile. Dacă chiar îți iubești orașul, protejează-l! Toți adulții trebuie să se impună și să-și cheme membrii familiei acasă în această seară.

Nu i-aș dori felul în care George Floyd a fost ucis nici celui mai apriog dușman al meu. Chinul prin care a trecut omul acesta a fost mai rău decât să se înece. În toți anii mei de luptă, pot spune sincer că nu am experimentat niciodată nimic asemănător acelei torturi”, a notat luptătorul pe Instagram.

Cum a izbucnit scandalul George Floyd

George Floyd a murit prin sufocare, în ziua de 25 mai 2020. Un ofițer de poliție din Minneapolis s-a urcat cu genunchiul pe gâtul său. Deși Floyd l-a implorat pe polițist să-l lase să respire, ofițerul de poliție Derek Chauvin a continuat să-l sufoce pe afro-americanul arestat. George Floyd fusese reținut după ce plătise cu bancnote false la un magazin.

Revolta cetățenilor americani a izbucnit pe data de 26 mai. Inițial, protestele au fost pașnice. Nu mult timp a trecut până când spiritele s-au aprins. O secție de poliție și două magazine au fost incendiate, respectiv vandalizate, în primă fază. Inițial, Derek Chauvin a fost concediat, însă acest gest a transmis mulțimii că se încearcă o mușamalizare.

Moartea lui George Floyd seamănă foarte bine cu cea a lui Eric Garner, din 2014. Un ofițer de poliție din New York l-a sugrumat pe Garner, în timp ce bărbatul arestat și neînarmat, negru, a strigat de 11 ori „nu pot respir!”.

Cine a fost George Floyd

George Floyd s-a stins la vârsta de 46 de ani. Timp de 5 ani a lucrat ca agent de pază la un restaurant. Floyd rămăsese fără loc de muncă de câteva săptămâni, în contextul pandemiei de coronavirus. El a fost tatăl a două fete, în vârstă de 22, respectiv 6 ani.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top