Now Reading
La 84 de ani, Florin Piersic nu a renunțat la marea sa pasiune. Ce face în timpul liber și cum explică memoria sa foarte bună

La 84 de ani, Florin Piersic nu a renunțat la marea sa pasiune. Ce face în timpul liber și cum explică memoria sa foarte bună

Florin Piersic

Florin Piersic a împlinit 84 de ani, luni, 27 februarie. Considerat drept cel mai iubit actor român, celebrul artist continuă să-și manifeste calitățile care l-au consacrat; printre acestea, memoria sa foarte bună.

„Nu este extraordinară, dar așa, cât de cât. Eu cred că asta este o chestiune din gene, adică din naștere. Am avut doi părinți minunați, probabil că moștenesc ceva de la ei. Ca să ne amuzăm… Eu când mă duc cu mașina undeva, nu pun muzică în mașină. Nu. Spun poezii. Spun poezii, ca să îmi amintesc. Spun un text dintr-o piesă, spun piesa întreagă. Și asta, recunosc, m-a învățat maestrul Radu Beligan. El mi-a spus: ‘Florine dragă, există o gimnastică a minții. Iar asta nu o poți avea decât dacă mereu spui texte pe care le știi, poezii pe care le știi, iar eu știu sute de poezii… Creierul tău trebuie să lucreze tot timpul”, a declarat Florin Piersic la Realitatea.

Florin Piersic iubește să șofeze

La 84 de ani, iubitul actor nu-și arată vârsta. Are aceeași charismă, joacă pe marile scene din țară și încă șofează.

„Da, sigur, bineînțeles. Sigur că conduc. Îmi face plăcere. Adevărul este că mi-a plăcut întotdeauna, din clipa în care am avut prima mea mașină, primită cadou, de atunci conduc. Pentru că îmi place”, a dezvăluit îndrăgitul actor pentru sursa citată.

Carieră uriașă pentru Florin Piersic

Florin Piersic, în rolul lui Mărgelatu
Florin Piersic, în rolul lui Mărgelatu

Florin Piersic este actor de teatru și film, iar printre lungmetrajele de referință se numără: „Ciulinii Bărăganului” (1957), „Răscoala” (1965), „Columna” (1968), „Mihai Viteazul” (1971), „Pintea” (1976), „Drumul oaselor” (1980), „Trandafirul galben” (1982), „Totul se plătește” (1987) sau „Eminescu versus Eminem” (2005), seria „Mărgelatu” (1980).

Îndrăgitul actor clujean a jucat dramă, comedie, tragedie, figuri istorice și haiduci. De asemenea, pe lângă cariera cinematografică Florin Piersic a mai cochetat cu radioul și televiziunea.

Florin Piersic, planuri mari pentru 2020

Florin Piersic a fost decorat în urmă cu 18 ani (în 2002) și cu Ordinul național „Steaua României” în grad de Cavaler „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Florin Piersic primește o pensie de doar 2.000 de lei de la statul român, plus o indemnizație de 2.700 de lei de la UNITER (Unitatea Teatrală din România).

Pentru 2020, Florin Piersic a anunțat un nou turneu național, la care se așteaptă ca toate spectacolele să se joace cu casa închisă. Mai precis, este vorba despre „Străini în noapte” în care joacă alături de Medeea Marinescu.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top