Now Reading
Filologul Radu Paraschivescu demontează acuzațiile de rasism la adresa lui Sebastian Colțescu: „Nu vă supărați, o luăm razna!” (VIDEO)

Filologul Radu Paraschivescu demontează acuzațiile de rasism la adresa lui Sebastian Colțescu: „Nu vă supărați, o luăm razna!” (VIDEO)

Radu Paraschivescu

Filologul Radu Paraschivescu, cunoscut pentru activitatea sa publicistică, dar și în emisiunile sportive, a oferit argumente pertinente în scandalul în care este implicat arbitrul român Sebastian Colțescu, acuzat de rasism.

Radu Paraschivescu, de profesie jurnalist, prozator, traducător și analist sportiv, a explicat cum s-a ajuns, de fapt, la izbucnirea scandalului monstru. Acesta susține faptul că acuzațiile de rasism sunt perfect nejustificate.

„Colțescu a folosit un cuvânt fără încărcătură rasistă, ca să identifice rapid un component de pe banca tehnică, adică antrenorul secund. El nu știa că este antrenorul secund. Ce ar fi trebuit? El ar fi trebuit să ia în prealabil, un album cu toți jucătorii și ‘să-i învețe’ pe dinafară.

Eu zic că este o coincidență de silabe și de consoane între cuvântul ‘negru’ și cuvintele ‘nigger’, ‘negro’ ș.a.m.d (…). 

Era același scandal (n.r. – dacă i se spunea ‘the black guy’), dar nu văd unde este scandalul, din moment ce mișcarea ‘Black Lives Matter’ a fost înființată de niște oameni de culoare (…) Păi da (n.r. – ei își pot spune așa), dar acesta este monopol asupra cuvintelor, nu te supăra! Noi avem voie să spunem ‘prăjitură’, voi nu aveți voie să spuneți ‘prăjitură’. Voi puteți să vă numiți așa fără să vă acuze nimeni și nu e nimic de acuzat, dar noi nu avem voie, pentru că devenim brusc, rasișți. Nu vă supărați, o luăm razna!”, a explicat Radu Paraschivescu la Digi FM.

 

Radu Paraschivescu: „Ministerul de Externe trebuia să ofere niște explicații de context”

 

De asemenea, Radu Paraschivescu crede că Istanbul BB și Demba Ba ar fi trebuit să fie sancționați pentru derapajele lor, iar Ministerul de Externe să fi oferit un mesaj comprehensiv.

„Despre el (n.r. – Demba Ba/ Pierre Webo) nu s-a spus nimic, după ce a reacționat cu o agresivitate înspăimântătoare fără să pățească nimic, să i se arate măcar un cartonaș galben, după ce echipa s-a retras de pe teren, fără să piardă cu 3-0, așa cum ar fi trebuit.

Mi se pare că Ministerul de Externe, în paralel cu această pedală pusă pe luptă împotriva rasismului, să dea și niște explicații de context. Să ia un filolog, nu enapărat academician și să le spună ‘uitați de unde a venit confuzia, băieți’. Este o chestiune de filologie corectitudine politică în plăci”, a mai declarat Paraschivescu.

 

Explicația lui Radu Paraschivescu (VIDEO)

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top