Now Reading
Femeile, la putere. O tânără cu aspect de model este noul premier al Finlandei [GALERIE FOTO]

Femeile, la putere. O tânără cu aspect de model este noul premier al Finlandei [GALERIE FOTO]

Sanna Mirella Marin este noul premier al Finlandei. Are doar 34 de ani și până acum a deținut funcția de ministru al Transporturilor.

Coaliția guvernamentală formată din cinci partide a decis că Sanna Mirella Marin merită să devină prim-ministrul al Finlandei. Schimbarea conducerii guvernului vine într-un moment neobișnuit, în condițiile în care nordicii dețin președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene până la finalul anului.

Femeile, la putere în Finlanda

Sanna Mirella Marin vine în fruntea guvernului după ce Antti Rinne, președintele Partidului Social Democrat a deminisionat din funcție la începutul săptămânii trecute.

Sanna Mirella Marin a obținut la limită votul membrilor din conducerea Partidului Social Democrat. Astfel, ineditul îl reprezintă faptul că toți liderii coaliției sunt femei, majoritatea tinere, cu vârste cuprinse între 32 și 34 de ani.

Cine este Sanna Mirella Marin

Sanna Mirella Marin s-a născut pe 16 noiembrie 1985 la Helsinki. A absolvit Științe administrative la Universitatea din Tampere în 2012 și în același an a fost aleasă în Consiliul Municipal di Tampere. A condus Consiliul până în 2017, când a fost realeasă cu mai multe voturi decât la prima candidatură.

Sanna Mirella Marin a devenit vicepreședinte al Partidului Social Democrat în 2014, iar în 2015 a intrat în Parlament din partea districtului Pirkanmaa, cu peste 10.000 de voturi. În 2019 a fost din nou aleasă în Parlament, cu 19.000 de voturi.

Liderul politic în vârstă de 34 de ani este fiica unui cuplu format din două femei. Nu și-a cunoscut tatăl biologic, însă povestește că mama ei naturală i-a dat mereu curajul să treacă peste stigmatizările sociale. În prezent, Sanna Marin formează un cuplu cu Markus Raikkonen de mai mulți ani, cu care are și un copil.

Sanna Marin [GALERIE FOTO]

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top