Now Reading
EURO 2020: Mirel Rădoi schimbă strategia la națională. Cum ar putea arăta România cu Islanda într-un alt sistem și nume noi în „primul 11”

EURO 2020: Mirel Rădoi schimbă strategia la națională. Cum ar putea arăta România cu Islanda într-un alt sistem și nume noi în „primul 11”

Romario Benzar și Ciprian Deac, în tricoul naționalei României

Proaspăt numit selecționer al naționalei de seniori a României, Mirel Rădoi a început pregătirile pentru meciul de baraj cu Islanda, pentru EURO 2020. Pe lângă jucătorii tineri care ar urma să facă pasul la echipa mare, fostul stelist aduce și o nouă viziune de joc.

Mirel Rădoi schimbă sistemul de joc la naționala de fotbal a României. După aproape un deceniu în care prima reprezentativă a evoluat cu 4-2-3-1, „tricolorii” ar urma să abordeze cu Rădoi pe bancă un stil de joc mai curajos, cu două vârfuri de careu.

„Mă gândesc la o formulă cu un mijlocaș ofensiv și doi atacanți, un 4-3-1-2″, a dezvăluit Mirel Rădoi pentru Digi Sport.

În vârstă de 38 de ani, Mirel Rădoi a fost în ultimul an și jumătate selecționer la U21. Acest va debuta la naționala mare în barajul contra Islandei, pentru EURO 2020, din martie.

Cum ar putea arăta România în martie, sub comanda lui Mirel Rădoi

Cel mai probabil, Ciprian Tătărușanu îi va preda ștafeta lui Ionuț Radu în poartă. Jucătorul de la Genoa joacă meci de meci în Italia, iar în mandatul lui Rădoi la U21, a fost piesă de bază. Andrei Burcă, fundașul de la CFR ar putea debuta în naționala de seniori, în urma performanțelor excepționale la CFR, iar Boboc, fundaș care poate evolua în ambele benzi, ar putea rezolva gaura din flancul stâng, unde Bancu s-a dovedit a fi în ultima vreme o vulnerabilitate.

De asemenea, Cicâldău de la Craiova, piesă de bază la tineret, ignorat de Contra, ar putea profita de relația cu Rădoi și lipsa jocurilor legate pentru Băluță și Marin. De asemenea, în atac, chiar Billel Omrani ar putea fi luat în calcul, cel puțin pentru vara viitoare. Selecționerul a pus ochii pentru naturalizare pe francez și pe Dumitru Cardoso, de la Gaz Metan. De asemenea, Denis Alibec, Constantin Budescu și Vali Gheorghe ar putea primi și ei mai multe șanse să prindă minute în tricoul naționalei.

Cel mai probabil, Ciprian Tătărușanu, Ciprian Deac și Nicușor Bancu vor fi primele nume care vor ieși din schemă.

Radu – Benzar, Chiricheș, Nedelcearu/Burcă, Toșca/Boboc – Stanciu, Cicâldău/Marin, Hagi – Mitriță – Coman, Pușcaș.

_

Un articol pe care l-am publicat și în Evenimentul Zilei, dezvoltat pentru MrNews.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top