Now Reading
Etherul, a doua cea mai cunoscută criptomonedă din lume, a atins maximul istoric

Etherul, a doua cea mai cunoscută criptomonedă din lume, a atins maximul istoric

Ethereum, a doua cea mai cunoscută, tranzacționată și scumpă criptomonedă din lume, a atins recordul vineri, 30 de aprilie. Valoarea unui Ether a trecut de pragul de 2.739 de dolari. Astfel, a bătut recordul stabilit cu o zi înainte, 2.683 de dolari, potrivit platformei de tranzacționare Etoro.

Etherul a cunoscut o creștere cel puțin consistentă în ultimele 6 luni. În luna noiembrie a anului trecut, a atins un maxim de 594 de dolari. Pe 3 ianuarie 2021 s-a apreciat la 1.364 de dolari, iar pe 1 aprilie la 1.923 de dolari. Astfel, în doar 4 săptămâni, valoarea unui Ether a crescut cu peste 100%.

Evoluția Etherului în ultimele 12 luni / Captură Etoro

 

Asemănări și deosebiri între criptomonedele Ether și Bitcoin

 

Etherul a fost creat în vara anului 2015, ca monedă pentru platforma de dezvoltare descentralizată Ethereum, bazată pe blockchain. Inițial, a fost evaluat la 2,8 dolari.

Atât Etherul, cât și Bitcoinul sunt criptomonede bazate pe blockchain și pot fi „minerite” (n.r. – create) de utilizatori din întreaga lume care alocă o parte din puterea de calcul pe care o dețin pentru a procesa tranzacțiile. În schimb, cele două criptomonede presupun și anumite diferențe: volumul anual al Etherului este limitat la 18 milioane, iar numărul total de Bitcoin este de 21 de milioane. Anual se introduce un număr descrescător de monede Bitcoin, iar pragul de 21 de milioane ar urma să fie atins în anul 2140.

O altă diferență între cele două criptomonede presupune viteza de procesare. Procesarea unei tranzacții Bitcoin poate dura în jur de 10 minute, în timp ce ăn cazul unui Ether, doar 15 secunde, aspect ce are o influență semnificativă la volatilitatea acestei criptomonede.

În prezent, un Bitcoin poate fi tranzacționat pentru aproximativ 56.600 de dolari. Maximul l-a atins pe data de 14 aprilie 2021, 64.051 de dolari.

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top