Now Reading
Emoționanta poveste de viață a lui Florin Niță, portarul naționalei României: „Eram o mână de om pe străzi, în frig”

Emoționanta poveste de viață a lui Florin Niță, portarul naționalei României: „Eram o mână de om pe străzi, în frig”

Florin Niță, cel mai bun „tricolor” în meciul cu Germania, din preliminariile pentru CM 22, a avut o viață destul de grea până când a devenit fotbalist profesionist.

Portarul de la Sparta Praga a povestit în urmă cu trei de ani zile episoadele sale dificile din copilărie și adolescență, când a rămas orfan. Tatăl său a decedat când Florin avea 5 ani, iar mama sa a murit ulterior, din cauza unei afecțiuni medicale.

„Atunci am luat viața în piept de unul singur. Fără părinți, fără bunici, fără nimeni”, a povestit Niță pentru GSP.

Pentru a se putea întreține pe sine, dar și pe mama grav bolnavă, Florin Niță, stâlpul familiei, a trebuit să angajeze.

„Munceam pe unde puteam. Am lucrat chiar și la o fabrică de cozonaci, ambalam cozonaci. Nu e nici o rușine să muncești, să câștigi bani, să ai un drum în viață. Eram o mână de om pe străzi, în frig. Mergeam cu ceva bănuți în mână să-mi iau de mâncare. Mă știau toți din Chiajna”, a mai povestit Niță.

Viața lui Niță s-a schimbat radical, când și-a cunoscut marea iubire, pe Laura, care i-a devenit și soție, cu care are doi copii.

„Aveam 19 ani când ne-am văzut prima dată, iar ea 18. Când ne-am cunoscut, mama era bolnavă și i-am promis că o să fiu lângă Laura toată viața și o să avem grijă unul de altul”, a povestit Niță.

 

Forin Niță, Spidermanul din poarta naționalei României

 

Florin Niță, 33 de ani, a devenit portar în naționala României după retragerea lui Ciprian Tătărușanu. Concordia Chiajna (2007-2013), FCSB (2013-2018) și Sparta Praga (2018-prezent) sunt cluburile la care a evoluat Niță, de-a lungul carierei.

Jucătorul de la Praga a dovedit de-a lungul anilor că este unul dintre cei mai buni portari români, dotat cu reflexe excepționale. Paradele sale au impresionat și în partida cu Germania, 0-1 pentru nemți. Niță, un jucător de calitate, dar și cu un caracter apreciat de colegi și de fani, a avut o declarație modestă, în stilul caracteristic după confruntarea cu Germania.

Pentru că familia are un rol crucial în viața sa, Niță a lăcrimat în momentul interviului de după meci, când a dezvăluit faptul că soția sa l-a încurajat cel mai tare, înaintea duelului cu elevii lui Low.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top