Now Reading
Emoționanta poveste de viață a lui Benny Adegbuyi, românul care l-a demolat pe Badr Hari: „Părinții s-au despărțit, am rămas doar cu bunica”

Emoționanta poveste de viață a lui Benny Adegbuyi, românul care l-a demolat pe Badr Hari: „Părinții s-au despărțit, am rămas doar cu bunica”

Benny Adegbuyi (35 de ani) a reușit cea mai importantă performanță din carieră. L-a zdrobit pe celebrul Badr Hari (36), marocanul cunoscut pentru duritatea sa în ringul de kickboxing. Până la atingerea succesului, viața lui Benny a cunoscut diverse momente dramatice.

Benny Adegbuyi și-a petrecut copilăria în Nigeria și România. După ce părinții săi s-au despărțit, tatăl – nigerian, mama – româncă, luptătorul a crescut de la vârsta de 7 ani doar cu bunica și cu sora sa, Patricia, la Aiud.

„Eu, la 2 ani, împreună cu părinţii mei, am plecat să locuim în Nigeria. Acolo a apărut şi sora mea în peisaj. Când aveam 7 ani şi ea 4 ani, ne-am întors înapoi în România, doar cu mama. Ulterior, mama s-a întors în Nigeria şi am rămas doar cu bunica. Părinţii s-au despărţit, au încercat să salveze relaţia, dar nu au reuşit. Mama a plecat apoi la muncă în Italia şi ne-a fost greu…

Doi ‘coloraţi’ într-un oraş de albi în anul 1985, îţi dai seama că nu era cel mai uşor lucru. Eu am o poreclă, ‘Negrule’, doar prietenii îmi spun aşa, dar te obişnuieşti. Şi de multe ori ai parte şi de avantaje. Eram singurii mulatri din orăşelul ăla, toată lumea ne simpatiza, adică au fost şi lucruri bune, pe lângă răutăţile cu care te întâlneşti şi în ziua de azi”, a dezvăluit Benny Adegbuyi în emisiunea „La Măruţă”, de la Pro TV.

Deși relația cu părinții s-a răcit, iar bunica lui Benny s-a stins, luptătorul păstrează o relație specială cu sora sa, Patricia.

„Bunica, din păcate, nu mai trăieşte. Între mine şi sora mea s-a creat o conexiune. Imaginează-ţi că eu m-am mutat la Bucureşti pentru o carieră sportivă, iar la câţiva ani a venit şi Patricia. Cumva nu putem sta unul fără altul. Eu am început sportul destul de târziu”, a mai povestit Benny Adegbuyi.

Benjamin Adekunle Miron Adegbuyi este numele complet al sportivului născut la Cluj-Napoca, poreclit „Mr. Gentleman”. În copilărie, luptătorul a mai practicat karate, box și baschet.

La începutul carierei sale în kickboxing, Benny a fost antrenat de Alin Panaite. Mai apoi, a continuat antrenamentele în Olanda, țara care a oferit kickboxingului cei mai valoroși luptători din lume: Ernesto Hoost, Peter Aerts, Semmy Schilt, Remy Bonjasky, Rico Verhoeven. Ultimul menționat este prieten și partener de antrenament cu Benny, deținătorul titlului „greilor” în Glory și potențial adversar al românului.

Sportivul nostru a bifat chiar și o apariție într-un film, „Forced To Fight” (2011), în care a jucat rolul unui luptător.

 

Benny Adegbuyi, victorii împotriva unor nume de top din kickboxing

 

Luptătorul care se bate sub „tricolor” a debutat în circuitul profesionist în anul 2011. De-a lungul timpului, a avut meciuri în circuite precum: Local Kombat, Superkombat, K-1 și Glory. Printre cele mai importante nume din kickboxing împotriva cărora s-a impus Benny, se numără: Badr Hari, Ismael Londt, Pavel Zhuravlev, Daniel Sam, Hesdy Gerges, Mladen Brestovac și Anderson Silva.

35 de victorii (20 prin KO) și 6 înfrângeri este palmaresul lui Benny Adegbuyi în kickboxing.

 

Benny Adegbuyi l-a învins prin KO pe Badr Hari la Glory 76

 

În seara de 19 decembrie 2020, Benny Adegbuyi l-a învins prin KO pe Badr Hari. Arbitrii au decis că primele două reprize au aparținut marocanului. Pe finalul rundei a doua, românul a suferit chiar un knock-down care l-a clătinat puternic. În ultima repriză însă, Benny a produs surpriza și l-a zdrobit pe Hari.

Publicația olandeză NOS l-a taxat dur pe Hari, după înfrângerea suferită. Marocanul a declarat înainte de meci că-l va face KO pe Benny în prima rundă.

„Juriul a decis că primele două reprize au fost ale lui Badr, iar Benny a fost zdruncinat puternic pe finalul rundei a doua, suferind un knock-down profund.

Prin urmare, a fost o surpriză că Hari nu a supraviețuit rundei cu numărul 3. Badr Hari s-a lăudat că este la un nivel superior față de român și că lupta va fi ca un meci între Real Madrid și Heerenven. Fără îndoială că marocanul s-a înșelat!”, au notat jurnaliștii olandezi.

 

Primele reacții ale lui Benny Adegbyi, după meciul cu Badr Hari

 

Benny a avut o reacție plină de entuziasm după meciul cu Hari. Deși a fost pus la podea, știa că marocanul va ceda primul:

„Hai România! O zic din nou! Mulţumesc tuturor fanilor care s-au uitat de oriunde din lume. România, Olanda, Maroc… Vă iubesc!

Mă simt grozav, a fost un meci minunat, eu am greşit şi acest lucru m-a costat. Totul a fost dramatic, dar până la urmă am demonstrat că sunt al dracu de dur! Mă aşteptam ca el să insiste, el e o legendă, chiar dacă eu am câştigat astăzi. E puternic şi rapid, am făcut o greşeală şi m-a pus la pământ. Dar după cum am spus, sunt al dracu’ de dur şi ştiam că dacă rezist, el o să cedeze primul.

Am simţit că loviturile mele sunt foarte dure, iar în runda a treia antrenorii mi-au spus să continui cu kickboxingul, să nu încerc să-l fac KO. Cred că şi-a spart nasul pentru că a fost un uppercut la un moment dat. Dar eu îl respect şi îi mulţumesc că a accepat lupta, până la urmă el rămâne o legendă, probabil că all-time el e mai bun decât mine, dar azi eu am câştigat!”.

Benny Adegbuyi este primul luptător care a reușit să câștige în fața lui Badr Hari, după ce a fost pus la podea de marocan.

 

Ce urmează pentru Benny Adegbuyi, după victoria în fața lui Badr Hari

 

După victoria obținută în fața lui Badr Hari, Benny Adegbuyi va lupta cel mai probabil, cu învingătorul duelului Rivo Verhoeven (29 de ani) vs Jamal Ben Saddik (30 de ani). Olandezul și marocanul se vor bate pe 30 ianuarie 2021.

Rico Verhoeven (57 de victorii, 10 înfrângeri) e favorit, în condiţiile în care deţine centura din 2014, când a câştigat duelul cu românul Daniel Ghiţă. De atunci, şi-a pus centura în joc de 9 ori! Olandezul a avut două confruntări cu Benny Adegbuyi, ambele în 2015, câştigate.

Şi Saddik (36 de victorii, 8 înfrângeri) a câştigat singura confruntare de până acum cu Benny Adegbuyi, în 2018, la Rotterdam.

„Da, fiți siguri că va lupta cu Rico. Va ajunge acolo. Dar toate la timpul lor.

Pentru asta ne pregătim, să atacăm la un moment dat centura de campion! Avem o relație de prietenie foarte strânsă cu ei. Rico l-a sunat cu 10 minute înainte de meci și i-a spus să îl câștige. Când va merita, va fi în ring cu Rico”, a declarat unul dintre oamenii din staff-ul lui Benny, după meciul cu Hari.

 

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top