Now Reading
Emil Bîzgă, trompetistul român care a cântat cu Ray Charles, și-a creat propriul festival de jazz (EXCLUSIV)

Emil Bîzgă, trompetistul român care a cântat cu Ray Charles, și-a creat propriul festival de jazz (EXCLUSIV)

Emil Bîzgă, trompetistul român care a cântat alături de nume importante, precum Ray Charles și Johnny Răducanu, își face propriul festival de jazz, „Wine & Jazz 4 You” (n.r. – pagină eveniment), într-o perioadă în care zona artistică a suferit cel mai tare în aproape un secol.

„În această perioadă am susținut câteva concerte online și live, alături de un grup mai restrâns de muzicieni. Din păcate, criza COVID-19 mi-a afectat și angajamentele de peste granițe, așadar două evenimente importante mi-au fost amânate, International Jaffa Jazz Festival 2020 Israel și concertul Vladimir Cosma, Grand Rex, 2021 Paris”, a povestit artistul, pentru MrNews.ro.

 

 

Emil Bîzgă: „Cândva, muzica și arta era o scăpare din viața anevoioasă”

 

Inițiativa lui Emil Bîzgă dorește să ofere publicului din mediul urban o alternativă de petrecere a timpului liber și chiar să scoată din zona de confort publicul, obișnuit cu muzica mainstream.

„Pot spune că există un grup restrâns de intelectuali din generația mea (n.r. – care este deschis în mod constant la evenimente jazz), însă din ce în ce mai puțini sunt prezenți în sălile de concerte.

Am fost crescut într-un anturaj în care era ‘cool’ să asculți jazz, de la muzicianul de clasic, actori, artiști plastici, la elevi și studenți, oameni doritori de frumos. Cândva, muzica și arta era o scăpare din viața anevoioasă, iar oamenii chiar umpleau sălile de concert și localurile de muzică. Pentru mulți tineri din ziua de azi, a fi ‘cool’ înseamnă cu totul altceva, din păcate”, crede Emil Bîzgă.

 

Prima ediție a festivalului „Wine & Jazz 4 You” se va desfășura în București

 

Prima ediție a festivalului organizat de către Emil Bîzgă se va desfășura în weekendul 19-21 februarie, în Capitală.

„De ceva timp mi-am dorit să pun bazele unui festival de jazz, acum el este ‘a little baby’, dar sper să devină ‘a strong man’.

Așadar, în calitate de președinte al asociației Jazz4You, lansez în parteneriat cu The Pub Universității prima ediție a festivalului ‘Wine & Jazz4You 2021’, ce va avea loc în perioada 19-21 februarie la The Pub – Universității în București, avându-i ca invitați pe Marius Vernescu trio, Irina Sarbu quartet și Emil Bîzgă quintet.

Recitalul meu în cadrul festivalului alături de membrii grupului Albert Tajti – pian, Alex Mike double – bass, Iulian Nicolau – drums și Nicolae Tanase – saxofon, va avea loc sâmbătă 20 februarie, orele 19:00. Cu certitudine acestă provocare poate fi considerată un prin pas către revenirea vieții artistice, după o lungă hibernare”, a transmis Emil Bîzgă, pentru MrNews.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top