Now Reading
Echipamentul de alergare | Hainele și încălțămintea de care ai nevoie la un maraton

Echipamentul de alergare | Hainele și încălțămintea de care ai nevoie la un maraton

Învățăm să alergăm după primele luni de viață. Mai târziu, ajungem să alergăm după metrou, după autobuz, uneori și după femei, cu toate că nu o recomandăm pe cea din urmă, dacă te gândești să o faci într-un mod insistent.

Ce se întâmplă în momentul când vrem să ne bucurăm de mai multe beneficii ale alergării? Alergarea poate determina îmbunătățirea capacității cardiace, pierderea în greutate sau menținerea greutății ideale, combaterea procesului de îmbătrânire, creșterea performanțelor atletice, îmbunătățirea stării de spirit, îmbunătățirea calității somnului. De aici, fiecare își poate face lista cu propriile cadouri pe care le aduce alergarea în viața sa.

Pentru a te bucura din plin de această activitate, pe termen lung, iată lucrurile de care ai nevoie.

Pantofi de alergare

NU ghete de fotbal, NU teniși, ci pantofi de alergare. În timp ce vei alerga, probabil că nu vei resimți dureri puternice sau vreun disconfort. Dar la scurt timp după ce vei ajunge acasă sau ziua următoare, vei avea șanse mari să resimți dureri în zona articulațiilor, a tendoanelor și astfel, vei face conexiunea „alergare = durere”. Astfel, te vei priva oarecum de la acest sport minunat, doar pentru că nu te-ai documentat și pregătit suficient de bine.

Nu există pantof de alergare perfect, ci există cel perfect pentru tine, pentru piciorul tău și pentru modul tău de alergare. Mergi intr-un magazin sport, la raionul cu articole pentru alergare. Cere asistență, probează mai multe perechi de încălțăminte, până când simți că ai găsit-o pe cea potrivită pentru tine, indiferent de numele brandului scris pe acel pantof.

Șosetele de alergare

Numărul sportivilor ce renunță la o cursă din cauza șosetelor alese incorect este covârșitor. Poți elimina acest risc dacă te echipezi cu perechi de șosete confecționate dintr-un material sintetic precum poliesterul. Acest material îndepărtează umezeala și te scutește de bășici – vara și picioarele ude și reci – iarna. Stai departe de bumbac, fiindcă acesta păstrează umezeala și te vei alege cu cele menționate mai sus.

Pantaloni/colanți/șort și tricou/maiou

Îmbrăcămintea o alegem în funcție de anotimpul, mediul, traseul pe care vom alerga, cât si de preferințele proprii. De exemplu, când temperatura este pozitivă poți opta pentru șort + tricou + jachetă anti vânt dacă e cazul + șapcă. Atunci când temperaturile sunt negative, pe sub șort voi purta colanți + tricou tehnic cu mânecă lungă și geacă anti vânt + fes (opțional) chiar cagulă, dacă vrei să testezi limitele corpului tău la temperaturi mai extreme.

Lenjerie tehnică

Lenjerie intimă – boxeri, bustieră – în cazul femeilor. Alegerea unei lenjerii tehnice este la fel de importantă precum alegerea șosetelor corecte. Aici va trebui sa alegi ceva în care te simti confortabil, nici prea strans nici prea larg, pentru a evita frecările de piele. E de preferat să alegi tot un material sintetic aici. Bumbacul, odată ce devine ud, va rămâne ud.

_

Foto: Unsplash.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top