Now Reading
Dragoste fără frontiere pentru modelul Aisha Med. Născută în Ghana, fascinată de România [EXCLUSIV]

Dragoste fără frontiere pentru modelul Aisha Med. Născută în Ghana, fascinată de România [EXCLUSIV]

Uneori, iepurele sare de unde te aștepți mai puțin. Un exemplu în acest caz este Aisha Med, o tânără de culoare originară din Ghana, de profesie model și fashion designer. A început cariera de model din adolescență, iar în prezent, trăiește o poveste de dragoste alături de un cineast român, împreună cu care se vede îmbătrânind în România.

O prezență exotică în România, Aisha Med are experiență internațională ca model. Ea a participat de-a lungul timpului în concursuri populare de profil, iar în prezent, se activeză ca model în spoturi comerciale: „Am început cariera de model din timpul facultății. Am participat la mai multe concursuri de frumusețe, de tipul Miss Ghana, după care am intrat efectiv în industria comercială – spoturi TV. Am început să lucrez cu branduri mari, în reclame, am simțit că mi se potrivește și am decis să mă dedic full-time acestui job”.

Inspirată de un show TV

Profesia de model a fost cea la care Aisha a aspirat dintotdeauna, sursă de inspirație fiindu-i un popular show TV: „Am fost mereu încrezătoare în propria persoană. La prima experiență în fața camerei am avut puține emoții, dar mi-au trecut rapid. Mi-am spus că până la urmă, fac ceea ce-mi place. Emisiunea mea preferată a fost America’s Next Top Model, mereu mi-am dorit să particip în acel show. A existat și în Africa și l-am urmărit până când s-a oprit. Multe lucruri pe care le-am aplicat apoi în cariera de model, de acolo le-am învățat. Modelele din acea emisiune chiar m-au inspirat”.

Visul de a deveni model a căpătat contur, iar proiectele au continuat să curgă: „Brandurile cu care am lucrat au acoperire internațională. Am avut proiecte în Europa, în Africa, iar reclamele respective au fost și sunt transmise peste tot în lume. De la firme de îmbrăcăminte, branduri de automobile, până la branduri de pastă de dinți, cele mai importante reviste de fashion. Am avut chiar și proiecte muzicale, cu trupa Mandinga, unde am jucat într-un videoclip. Cel mai provocator proiect pe care l-am avut a fost pentru un celebru producător auto. Am avut rolul unui șofer, însă cel mai interesant este că nu a existat niciun fel de scenariu. Pur și simplu trebuia să-mi folosesc calitățile artistice. În prezent, am proiecte în Europa, dar cele mai multe le împart între România și Bulgaria”.

România, noua casă

Aisha este fascinată de România, noua ei casă, de care s-ar mai despărți doar în vacanțe: „Cu siguranță mă văd îmbătrânind aici, alături de soțul meu. În România am venit prima oară în 2016, iar în 2017 m-am mutat. Unul dintre lucrurile care-mi plac cel mai mult în România este mâncarea. De exemplu gulașul, care se găsește și în Ungaria. După sarmale nu prea mă dau în vânt, dar îmi place salata boeuf, pentru că se aseamănă cu un preparat originar african, din Ghana. Mai mult, sunt fascinată de atracțiile turistice ale României, este una dintre cele mai frumoase țări din câte am fost. Am vizitat multe locuri în România, iar orașul meu preferat este Sighișoara. Este mic, dar are o istorie fascinantă. Atât de mult mi-a plăcut încât chiar mi-am serbat ziua de naștere acolo. Sighișoara îmi era cunoscut de pe internet, de pe vremea când locuiam în Ghana și am zis că trebuie să ajung acolo. La scurt timp după ce am ajuns în București am vizitat cele mai frumoase locuri din România: Transfăgărășan, Transalpina, Salina Turda. De asemenea, am vizitat Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac”.

O rețea socială i-a conectat pe Aisha și cineastul român Dragoș Sabadac: „Povestea noastră de dragoste este foarte amuzantă. El m-a găsit pe mine, pe Instagram. Urma să vină în Ghana pentru un proiect și căuta pe internet mai multe informații. Tastase #Ghana pe Instagram și mi-a văzut fotografia. Ne-am luat de vorbă, mi-a povestit despre proiectul său, despre ceea ce urmează să facă în Ghana. A rămas să-l cazez la mine și totodată, ne-am înțeles ca atunci când voi dori să vin și eu în România, să mă cazeze și pe mine la el. În momentul în care a ajuns aici, în Ghana, lucrurile s-au legat destul de rapid. Pur și simplu ne-am îndrăgostit”, a dezvăluit Aisha cu zâmbetul pe buze.

Fără bariere culturale

Deși Aisha și soțul ei provin din culturi diferite, acest lucru nu a reprezentat un impediment, ba din contra: „Culturile noastre, care sunt diferite, nu au reprezentat o problemă. Niciodată nu am vrut ca acest lucru să reprezinte o barieră în relațiile interumane. Sunt foarte liberală din acest punct de vedere. Am fost crescută în acest spirit, pentru că unul dintre părinți este musulman, iar celălalt creștin. Au apărut și diverse răutăți cu privire la relația mea cu Dragoș. Am fost întrebată că din toate țările din lume am ales să vin tocmai aici, în România. Le-am spus că nu am ales locul. Eu m-am îndrăgostit, iar faptul că am ajuns aici este o consecință. Nu este vorba despre țară, ci despre persoana cu care ești în locul respectiv”, a declarat Aisha.

Aisha s-a lovit de anumite comentarii negative cu privire la faptul că românii manifestă un comportament rasist. Pentru modelul originar din Ghana, acestea s-au dovedit a fi doar niște prejudecăți: „Când am am venit în România, auzisem deja despre anumite atitudini rasiste, dar am avut plăcuta surpriză să constat că realitatea este cu totul alta. Din acest motiv sunt de părere că niciodată nu trebuie să tragi concluzii pripite, în baza lucrurilor pe care le spun alții, ci în baza celor pe care tu le experimentezi. Culoarea mea chiar îi fascinează pe oameni, pentru că de multe ori, când merg pe stradă, aud comentarii de genul `o, ce frumoasă!`. E o chestie care mă face să mă simt binevenită”, a dezvăluit Aisha.

Limba română, o mare provocare

Învățarea limbii române este o adevărată provocare pentru Aisha și totodată, un exercițiu amuzant: „Este un cuvânt foarte haios care în Africa se referă la o valută, dar în România înseamnă ceva vulgar. Mai este o replică tare amuzantă, pe care o aud foarte des: `bă, ce faci?`. Și mai e și `aicea`, rostit cu accent moldovenesc. Mereu îmi provoacă o oarecare confuzie `aicea`, cu numele meu, Aisha. Oricum, limba română este tare dificilă. Limba română încă îmi pune mari probleme, motiv pentru care vorbesc doar în engleză. În mare, înțeleg ce se vorbește, dar îmi este destul de dificil să mă exprim. Doar în momentul care nimeni din jurul meu nu vorbește engleza, abia atunci vorbesc în limba română”, a declarat amuzată Aisha.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top