Dr. Beatrice Mahler, atenționare cu privire la vaccinul anti-COVID-19: „Nu există studii cu privire la eventualele efecte adverse, pentru următorii 2-3 ani”

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumofiziologie „Marius Nasta” din București, unul dintre medicii care promovează vaccinul anti-COVID-19 în campaniile informative realizate de Guvernul României, a vorbit transparent despre beneficiile, dar și efectele adverse pe care le-ar putea avea serul, inclusiv pe termen lung.
Medicul Beatrice Mahler a declarat pentru B1 TV faptul că pe termen scurt, există cazuri în care apar efecte adverse, cu un grad ridicat de risc. Pe termen mediu și lung însă, orice este posibil, din moment ce nu există studii în acest sens.
„Niciodată nu am spus că vaccinul nu are reacții adverse. Întotdeauna am abordat direct (n.r. – problema) și campania nu cred că trebuie prezentată în termeni ‘roz’. Oamenii trebuie informați corect.
Sunt efecte adverse ale vaccinului. Într-adevăr, la ceea ce se publică în acest moment, ele nu sunt foarte grave, dar există. De asemenea, nu avem informații foarte clare despre modalitatea în care acest vaccin va produce reacții adverse la o perioadă de timp (n.r. – mai lungă), de 2-3 ani (…) domnul profesor Săndesc a vorbit despre posibile reacții, a unor boli autoimune care se pot declanșa ca urmare a acestui vaccin. Nu avem însă studii în acest sens. Chiar și prospectul vaccinului spune că nu sunt studii de carcinogenitate și într-adevăr, aceste lucruri sunt într-un proces de cercetare.
Nimeni nu neagă aceste lucruri. Oamenii trebuie informați corect, dar eu, personal, din informațiile pe care le-am citit și din modalitatea de acțiune a acestui ‘ARN mesager’, am considerat că pentru mine este bine să mă vaccinez. A fost exemplul personal, pe care-l spun. Mă simt bine și deja organismul produce anticorpi”, a declarat Beatrice Mahler.
Dr. Monica Pop: „Sunt studii făcute de medici cu posibilele efecte adverse, dar nimeni nu vorbește despre ele”
Reacția lui Beatrice Mahler după ce Monica Pop a atenționat autoritățile cu privire la omisiunile din campania de informare, cu privire la efectele adverse care pot apărea pe termen lung.
„Și domnul Adrian Marinescu, și doamna Beatrice Mahler și toți cei care vorbesc despre boala aceasta, nu spun niciodată despre efectele negative. Chiar dacă sunt puține, ridică suspiciuni, despre asta este vorba. Totul este prezentat doar în ‘roz’. Este un doctor mare în România, Dorel Săndesc, președintele Societății de Anestezie și Terapie Intensivă, care are o postare exact despre asta. Spune clar că vaccinul face niște boli grave, în puține cazuri.
În postarea sa, Dorel Săndesc scrie bolile pe care le poate dezvolta acest vaccin. Atât timp cât cineva prezintă doar cosmetizat o astfel de situație și nimeni nu spune nimic despre posibilele efecte… Nu se poate să se pună doar lucruri pozitive. Sunt articole făcute de medici pe internet și nimeni nu comentează despre ele, nu e OK”, a declarat Monica Pop
Întrebată dacă ar folosi vaccinurile pentru populație, în cazul în care ar avea drept suprem de decizie, Monica Pop s-a poziționat pro-vaccinuri, însă totodată, a subliniat importanța informării corecte, pentru ca fiecare cetățean să ia decizia cea mai bună pentru sine.
„Bineînțeles că le dau drumul la populație. Dar cine-și permite să încalce dreptul unui om în țara asta? Orice om din lumea asta este propriul stăpân. Se încearcă o impunere și nu este normal.
Am o întrebare: ce pericol reprezintă un om nevaccinat față de unul vaccinat?”, a mai declarat dr. Monica Pop pentru sursa citată.
Ce vaccinuri anti-COVID-19 vor fi utilizate în România
Pandemia de COVID-19 a debutat în martie 2020. SUA, China, Rusia și Marea Britanie se numără printre statele lumii care au realizat vaccinuri împotriva SARS-COV-2. Și România a avut în lucru un vaccin, însă proiectul a fost abandonat.
Până în acest moment, au fost confirmate 3 vaccinuri care vor fi administrate populației României, în baza unor acorduri prin intermediul Uniunii Europene: Pfizer-BioNTech (SUA & Germania), Moderna (SUA) și Oxford University-AstraZeneca (Marea Britanie). Prima țară din lume care a anunțat un vaccin anti-COVID-19 a fost Rusia, încă din vara lui 2020, serul Sputnik V. Astfel, testele pentru vaccinurile împotriva pandemiei au fost testate timp de doar câteva săptămâni/luni.