Now Reading
Donald Trump: „Am fost singurul președinte din ultimele patru decenii care nu a băgat America în noi conflicte”

Donald Trump: „Am fost singurul președinte din ultimele patru decenii care nu a băgat America în noi conflicte”

Donald Trump vânează un nou mandat la Casa Albă. Cel de-al 45-lea președinte de la Washington face tururi de forță în SUA, cu gândul la alegerile prezidențiale din 2024. Miliardarul american stă cu ochii pe activitatea Administrației Joe Biden și-l critică pe democrat pentru incapacitatea de a gestiona probleme economice, respectiv conflictul cu Rusia.

Într-un discurs susținut în cadrul unui miting în statul Georgia, săptămâna trecută, Trump l-a criticat pe Biden pentru că nu a prevenit războiul din Ucraina.

Fostul președinte a subliniat faptul că abordarea sa diplomatică împiedicat escaladarea unor potențiale conflicte, notează Breitbart.

„Vă amintiți: media știrilor false spunea că felul meu de-a fi ne va duce în război. Dar, de fapt, după cum s-a dovedit, personalitatea mea a fost cea care ne-a ferit al naibii de război.

Și, așa cum a fost relatat cu exactitate, am fost singurul președinte din ultimele patru decenii care nu a băgat America în conflicte noi.

În schimb, am adus trupele noastre înapoi acasă din Siria, Irak, Somalia și multe alte locuri și aș fi făcut-o foarte repede din Afganistan, eram cu toții pregătiți. Și știți, nu am pierdut un soldat în Afganistan timp de optsprezece luni. Am vorbit cu Abdul (n.r. – Ghani Baradar), liderul talibanilor. Am spus: ‘Abdul, nu o face, Abdul’.

Și știrile false spuneau: ‘Oh, vorbește cu talibanii!’ Dar cu cine dracu ar trebui să vorbesc?”, a declarat Donald Trump, în aplauzele mulțimii.

 

Donald Trump, întâlniri la nivel înalt cu cei mai incomozi omologi din lume

 

În timpul mandatului său, Donald Trump a avut întâlniri cu mai mulți lideri autoritari, cu care Administrația Biden nu a reușit să stabilească o legătură cel puțin amicală. Printre aceștia, Vladimir Putin, președintele Rusiei, Kim Jong-un, liderul suprem al Coreei de Nord, dar și șeicii din Arabia Saudită, alături de care a dansat la un eveniment.

În timpul Administrației Trump, Moscova a recunoscut o puternică detensionare a relațiilor diplomatice, iar întâlnirea cu Kim Jong-un s-a încheiat cu o relație relaxată în cele din urmă, între SUA și Coreea de Nord. Astfel, după ce a primit atenție, liderul phenian nu a mai amenințat că va lansa rachete nucleare.

Administrația Biden s-a concentrat pe problemele cu care a și reușit, de fapt, tabăra democrată să ajungă la putere, destul de controversate în vremurile actuale: pretinse probleme de rasism și xenofobie în SUA, promovarea feminismului, impunerea controlului informațional cât mai strict în contextul COVID și implementarea de restricții care să forțeze populația să se vaccineze, amplificarea conflictelor internaționale, inclusiv prin atacuri la persoană.

De partea cealaltă, mandatul lui Donald Trump s-a axat pe accelarea motoarelor economiei, cu rezultate notabile. China, care înregistrează an de an progrese uriașe din punct de vedere economic, a fost considerat principalul rival real, de către Trump.

 

SUA, implicată aproape în permanență în războaie

 

Într-o postare pe Facebook, scriitorul Alexandru Petria a amintit despre războaiele provocate de SUA în ultimele decenii. În timpul mandatelor președinților George H. W. Bush, George W. Bush, Bill Clinton și Barack Obama americanii au fost implicați zece războaie, în urma cărora au rezultat șase milioane de morți.

„10 războaie, 6 milioane de morți, un premiu Nobel pentru pace, 0 sancțiuni”, a amintit scriitorul.

 

Manifest al Serbiei față de alimentarea conflictului din Ucraina, sub Administrația Joe Biden

 

De asemenea, suporterii din Serbia au criticat implicare SUA în conflictul din Ucraina, în condițiile în care după cel de-Al Doilea Război Mondial a intervenit militar în mai multe țări și astfel, au provocat milioane de victime.

Inclusiv Serbia a fost bombardată de SUA în 1999, pe vremea când România nu era membră a NATO. A fost un atac  fără acordul ONU.

Potrivit unor date oficiale de la Belgrad, aproximativ 2.500 de civili sârbi au fost uciși și aproximativ 12.500 răniți în cursul celor 11 săptămâni de bombardamente.

Protest al suporterilor sârbi față de implicarea SUA în conflictul din Ucraina
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top