Now Reading
Din ce dată se reia Liga 1 și când se redeschid sălile de fitness. Guvernul României, anunț oficial

Din ce dată se reia Liga 1 și când se redeschid sălile de fitness. Guvernul României, anunț oficial

Fotbalul și fitness-ul primesc noi vești de la Guvern. Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului are vești bune în special pentru fanii „sportului rege”. 

Cel mai probabil Liga 1 se va relua de la mijlocul lunii viitoare. În acest moment, MTS se află într-o comunicare permanentă cu Federația Română de Fotbal. Reprezentantul executivului a făcut dezvăluirea joi seară, la postul B1 TV.

„Vom reporni fotbalul din momentul în care pandemia va permite acest lucru. Noi lucrăm la niște scenarii, am lucrat acest lucru printr-un ordin comun cu Ministerul Sănătății. FRF și LPF ne-au transmis că 3-4 săptămâni de antrenament le sunt necesare pentru a se încadra în parametrii optimi pentru a se desfășura competiția.

Cred că jumătatea lunii iunie o să putem lua ca și reper, în condițiile în care subliniez, pandemia ne va permite, adică vom avea mai puține infectări, măsurile se vor mai relaxa un pic (…) Cred, cu siguranță, că se va relua în acel weekend, de 13-14 iunie, dacă toate lucrurile vor decurge bine. Vom anunța până pe data de 1 iunie care va fi cadrul bine definit, astfel încât să existe o perioadă de două săptămâni în care cluburile să se organizeze și să-și pună la punct toate aceste condiții”, a declarat Ionuț Stroe la postul de televiziune B1.

Sălile de fitness rămân în continuare închise

În ceea ce privește disciplinele sportive practice în săli, printre care și fitness-ul, încă nu există motive de bucurie. Potrivit reprezentantului Guvernului, cei care vor să tragă de fiare într-un cadru organizat, vor trebui să mai aștepte cel puțin câteva săptămâni.

„Între 600.000 și 800.000 de români fac activitate fizică pentru întreținerea sănătății, a condiției fizice. Am avut luni o întâlnire cu reprezentanții sălilor de fitness din România (…) Avem un orizont de două-trei săptămâni… Ne întâlnim cu reprezentanții sălilor de fitness, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică pentru a face acele reguli și a găsi acele soluții. În regim de efort intens, nu poți să-i impui unui sportiv să poarte măscuță.

Dacă vorbim despre sălile de fitness, de spațiile închise, nu pot fi folosite. Putem asemui activitatea din zona de fitness cu aglomerarea generată de restaurante. La sălile de fitness se adună foarte mulți oameni, folosesc spații comune, dușuri, vestiare. Aparatele pe care le folosesc, echipamentele sportive trebuie dezinfectate după fiecare folosință„, a mai declarat Stroe pentru B1.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top