Now Reading
De pe marile scene din Statele Unite, blocat într-o garsonieră din București. Coșmarul unui artist internațional [VIDEO] [EXCLUSIV]

De pe marile scene din Statele Unite, blocat într-o garsonieră din București. Coșmarul unui artist internațional [VIDEO] [EXCLUSIV]

Trompetistul Emil Bîzgă este muzicianul român care a cunoscut succesul în Statele Unite ale Americii, însă a ales să revină acasă, în România. A cântat alături de Ray Charles, Wynton Marsalis și Johnny Răducanu, iar în prezent, face parte din Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești. Cât de frustrant este să-și manifeste creativitatea dintr-o garsonieră din Capitală în perioada pandemiei, ne-a împărtășit chiar Emil Bîzgă.

Colaborarea cu legendarul Ray Charles a fost rampa de lansare pentru Emil Bîzgă. A susținut concerte în cele mai importante state de pe continent, dar și în America, unde a locuit o perioadă bună de timp. De la Statele Unite, Emil Bîzgă a trecut la garsoniera din București, care, pe fondul crizei, îl face să resimtă o atmosferă extrem de apăsătoare, un adevărat inamic al creativității.

La începutul pandemiei, nici nu m-a interesat să pun mâna pe trompetă. Am fost foarte stresat. Am văzut artiști care s-au retras la casă, în zone rurale. Cântă, se distrează… Pentru mine n-aș zice că e o distracție sau că pot să mă concentrez 100% pe ceea ce trebuie să fac în viitor. Am foarte mult de lucru, am un festival de jazz care mă așteaptă în septembrie, în Israel. Am de scris, de făcut niște aranjamente, dar nu pot să mă apuc de ele. Ar urma să plec cu Institutul Cultural Român, dar nu știu dacă vor mai putea suporta o astfel de deplasare”, a declarat Emil Bîzgă în exclusivitate pentru MrNews.ro.

Emil Bîzgă: „Sunt prea stresat”

Restricțiile, lipsa unor perspective clare și spațiul foarte mic în care locuiește contribuie la atmosfera apăsătoare pe care o resimte Emil Bîzgă.

„Oarecum, mi-am mai revenit. Acum repet cam o oră pe zi, într-un interval orar de bun simț. Cu toții sperăm că într-o lună trebuie să se finalizeze parțial această poveste și să ne revenim. Din garsonieră vorbesc cu prietenii de peste tot, dar temperatura, oxigenul nu sunt prea friendly. Mai fac exerciții acasă, ies pe bulevard, mai alerg, mai fac jogging și când revin, mă uit la un film. De mult timp nu m-am mai uitat atât pe Netflix. Cred că sunt campion. Am încercat să citesc, dar nu pot. Sunt prea stresat. Mănânc mai puțin, burta a mai scăzut. Mă uit în oglindă și nu arăt rău, dar dacă ar fi în interior același aspect, ar fi bine”, a povestit Emil Bîzgă pentru MrNews.ro.

Spectacole ratate pe bandă rulantă pentru Emil Bîzgă

Pandemia de coronavirus i-a stricat planurile trompetistului, care abia de câteva zile a reînceput să cânte.

„Ar trebui să am concert cu Vladimir Cosma la Paris la sfârșitul lunii aprilie. Noroc că am mai prins la sfârșitul lui ianuarie un concert, tot cu reputatul Vladimir Cosma, la Zurich. A fost ultimul meu concert în afară. După aceea, am mai făcut un jam session la Universitate. Apoi, a început nebunia”, a dezvăluit Emil Bîzgă pentru MrNews.ro.


Emil Bîzgă, repetiție în garsonieră

Emil Bîzgă: „Abia acum apreciem ce înseamnă să ai mintea limpede”

Măsurile de urgență impuse în contextul coronavirus l-au determinat pe Emil Bîzgă să aprecieze mult mai mult lucrurile simple.

„E diferit față de altădată. Abia acum apreciem ce înseamnă să ai mintea limpede și să faci lucruri. Noi nu am realizat cât de frumoasă e viața. Iar acum, când există atâtea incertitudini, apreciezi mai mult lucrurile pe care înainte, nici nu le băgai în seamă. Credeam că sunt absolut normale…”, a declarat artistul pentru MrNews.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top