Now Reading
De la slăbănogul școlii, la trup de gladiator. Povestea lui Dan Iancu: „Asta m-a super motivat să mă schimb” [GALERIE FOTO] #DOERS

De la slăbănogul școlii, la trup de gladiator. Povestea lui Dan Iancu: „Asta m-a super motivat să mă schimb” [GALERIE FOTO] #DOERS

Dan Iancu. De la 55, la 90 de kilograme

Dan Iancu este unul dintre exemplele că un șut în fund aplicat la vremea lui poate însemna de fapt un mare pas înainte. 

Fitness-ul i-a schimbat complet viața lui Dan Iancu. De la un trup de domnișoară și o stimă de sine scăzută, s-a transformat într-un bărbat cu trup de gladiator, sigur pe sine. Fără scurtături și rețete magice, ci doar cu un plan bine pus la punct, Dan și-a atins obiectivele.

Mai precis, pentru Dan, punctul de plecare în urmarea unui nou stil de viață a început în urma unei decepții în dragoste. În acel moment a sunat alarma și nu a mai fost cale de întoarcere. Acesta a împărtășit pentru MrNews.ro povestea personală, care poate inspira mulți băieți și bărbați.

Totul a început de la o decepție în dragoste

Aspectul fizic i-a creat mari probleme tânărului Dan, dar fitness-ul i-a schimbat într-un mod categoric viața.

„M-am apucat pe la 22-23 de ani de treabă, deci acum 13 ani, la scurt timp după ce se consumase prima mea dragoste. Ne-am despărțit și am suferit. Am întrebat-o pe fata respectivă de ce nu-i mai place de mine, ce s-a întâmplat… Mi-a spus ‘Nu-mi place de tine pentru că ești un slăbănog’. Practic, asta m-a super-motivat să fac ceva să mă schimb.

Am primit niște refuzuri de-a lungul timpului și fix în perioada aia, la începutul facultății, când toți adolescenții pun mare accent pe asta”, și-a amintit Dan.

Un fizic mai plăcut și încredere în propria persoană

Din momentul în care s-a dat semnalul de alarmă, nu a mai fost cale de întoarcere. Rezultatele au început să apară, iar satisfacția i-a întărit și mai mult convingerea că fitness-ul nu este o activitate ocazională, ci un stil de viață.

„Cam în doi ani de zile m-am transformat destul de mult. Deja începuse fosta iubită să mă sune să ieșim în oraș, să ne vedem… Schimbarea asta mi-a dat mai multă încredere în mine și mi-a dat și atitudinea. Cred că mai mult pe partea asta am câștigat, nu neapărat că m-am schimbat eu fizic atât de mult.

Nu eram atât de spectaculos schimbat după doi ani, dar am început să am mai multă încredere în mine și asta prinde bine în viață. De atunci nu m-am mai putut opri, pentru că mi-a plăcut direcția asta”, a povestit Dan.

De la 55, la 90 de kilograme

La început, lui Dan i-a fost foarte greu, pentru că fizicul de ectomorf extrem îl făcea să fie o prezență atipică în sală.

„Mi-a fost foarte greu, recunosc. La început, fiind slăbănog, mergeam în sală și se uita lumea ciudat la mine. Era clar că nu sunt de acolo. Eram cu tot felul de prejudecăți, că ăia sunt steroidați. M-am ținut de treabă, nu prea știam ce să fac în sală. Avantajul era că aveam personal trainer inclus, iar primele două luni de sală am avut ajutor. Cred că este un ‘must’ pentru oricine se duce pentru prima dată în sală, din mai multe motive. Te învață ce să faci și cum să folosești aparatele și se ține de tine, îți dă motivația necesară, îți face un program.

Mi-a făcut o fișă în primele luni de sală și m-am ținut cam un an de zile după acel program. Evident, creșteam greutățile constant. Între timp, mai auzeam una, alta, m-am documentat, am mai ascultat de unul, altul, și uite așa mi-am schimabt programul de antrenament. Am ajuns să mă țin și să devină un stil de viață.

La început aveam 55 de kg și înălțimea de acum, 1.93. Acum am 90 kg la 1.93 și tot slab mă văd. În primii doi ani am pus vreo 15 kg. A fost greu, nu neg. Recunosc, am luat suplimente. Nu steroizi, nici nu recomand”, a povestit Dan.

Schimbări în plan sentimental și profesional

Fitnessul, creșterea în masă musculară nu i-a adus lui Dan doar succesul la femei, ci și reușite în plan profesional.

„Mari schimbări a determinat acest stil de viață. Eu dintotdeauna mi-am dorit să fiu model, dar nu aveam nici fizicul necesar. De exemplu, când eram prin liceu, când era vremea, pe la 18-19 ani, asta e vârsta pe la care adolescenții buni își încep o carieră în modelling. Eu, la vârsta aia eram slăbănog, nu aveam nicio treabă. Aveam înălțimea, dar nu este de ajuns.

La început, am avut un job care nu-mi producea satisfacție, la o multinațională. În paralel, am început un business în domeniul jocurilor de noroc – o franciză de pariuri sportive și slot machines, și ușor, ușor mi-am făcut curajul să-mi dau demisia de acolo. La vârsta de 30 de ani mi-am dat demisia, după 7 ani”, a povestit Dan.

S-a apucat de modelling la 30 de ani

„Fix atunci s-a nimerit să merg la un casting pentru o emisiune cu modele – Supermodels by Cătălin Botezatu. M-am dus și, sincer, nu mă așteptam să mă accepte. M-au luat și am intrat în emisiune, o altă mare schimbare pe care o datorez tot faptului că m-am dus la sală. Și de atunci au tot venit joburi.

Anul trecut în vară am vândut business-ul. Acum m-am angajat tot în domeniul fitness-ului, bodybuildingului și nutriției, ca director de vânzări la o companie internațională, Dorian Yates Nutrition. În sfârșit îmi place ceea ce fac și am descoperit că asta e cel mai important”, a mărturisit Dan.

Alimentația, cea mai mare provocare

Pentru Dan Iancu, transformarea este uriașă. Dar satisfacția este pe măsura efortului depus, în special în ceea ce privește alimentația.

„În ultimii ani, câte 2-3 kg reușesc să iau anual, pentru că mă focusez să fie doar calitate. Am un metabolism care arde tot, deci dacă nu mă antrenez, slăbesc sau pierd rapid din tonus.

Antrenamentul a fost mereu OK. Dar cu alimentația este destul de dificil să o țin așa cum trebuie, iar suplimentele au făcut diferența. Eu de ani de zile iau într-o zi cam două shake-uri de proteine, pe lângă patru mese copioase, cu felul 1, felul 2, salată și desert. Mă suplimentez cu minim 50 g de proteină din shake-uri în plus, față de ceea ce-mi iau din alimentație. Am început să iau de curând și creatină, dar ani la rând am luat proteină și pre-workout – care este unul dintre cele mai eficiente suplimente. Te energizează, te vascularizezi, te motivează, te ajută în momentele în care nu ai energie deloc.

La junk food mai scap, reunosc. Shaorma îmi iau de vită, la farfurie, cu orez, salată, fără sosuri. Îmi permite metabolismul. Dacă aș fi avut alt tip somatic, nu mi-aș fi permis asta. Dar eu am reguli de nutriție peste care nu trec. De 8-10 ani de zile, eu nu am mai băut sucuri îndulcite și acidulate. Le-am înlocuit cu apă, pentru că-mi place foarte mult și la birou îmi fac ceaiuri – verde, mentă, negru și beau toată ziua numai ceauri. Ceaiul îl îndulcesc cu miere, după ce se răcește”, a povestit Dan Iancu.

Motivat și de parteneră

Dan se antrenează dimineața, înainte de job, iar soția sa, Luana, îi este mereu alături.

„Mă înțelege, niciodată nu am auzit de la ea ‘nu te duce la sală! hai să facem altceva’. Ba chiar ea zice ‘hai că mâine avem timp, o ducem pe Natalia la mama și hai să mergem la sală împreună!’. Ea vine cu inițiativa de multe ori și să știi că m-a ajutat când eu nu aveam motivație. Alteori, invers, eu o motivam. Inclusiv în vacanțe pe unde mergem, ne antrenăm. Mergem împreună la sală, pentru că hotelurile, mai toate la care ne cazăm, au sală”, a povestit Dan Iancu.

 

Programul de începător al lui Dan Iancu

Luni – piept + biceps

Miercuri – spate + triceps

Vineri – picioare + umeri

+ în fiecare zi un exercițiu pentru abdomen

Programul actual de antrenament al lui Dan Iancu

Luni – piept + abdomen

Marţi – picioare

Miercuri – spate + abdomen

Joi – umeri + puţin abdomen

Vineri – braţe

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top