Now Reading
De la muncitor pe șantier, la campion de fitness. Transformarea lui Angel Rodian: „Mergeam la sală pe ascuns” #DOERS

De la muncitor pe șantier, la campion de fitness. Transformarea lui Angel Rodian: „Mergeam la sală pe ascuns” #DOERS

Angel Rodian

Urmarea unui stil de viață activ oferă multiple beneficii corpului și minții umane. În unele cazuri, creează o direcție fermă în viață, cum este cazul lui Angel Rodian Frătuțescu, antrenor de fitness, tehnician nutriționist, fitness model și sportiv profesionist. 

MrNews.ro continuă seria #DOERS cu un sportiv pentru care fitness-ul a reprezentat transformarea din punct de vedere fizic și mai mult decât atât, descoperirea vocației.

„Cu sportul am început pe la 13-14 ani. Mă apucasem de karate și pentru că eram slab, fără forță, de la vârsta de 15 ani am început să merg la sala de fitness”, își amintește Angel.

 

A început să meargă la sală pe ascuns

Unii fugeau de acasă ca să fumeze în spatele blocului, alții la sala de sport. Povestea lui Angel în sala de fitness a început în spiritul „copilului fugit de acasă”, care, în cele din urmă, s-a dovedit a fi cartea câștigătoare. Așadar, dorința este mai importantă decât orice fel de restricții.

„La început a fost dificil din mai multe puncte de vedere. Unul dintre ele era faptul că mergeam pe ascuns. Nu eram un geniu și notele mele la școală nu erau dintre cele mai bune. Din dorința de a mă face să învăț mai bine la școală, maică-mea mi-a interzis să mai merg la sală. Bineînțeles că mergeam pe ascuns, îi spuneam că merg afară să joc fotbal și eu mergeam de fapt la sală. Alt motiv erau banii. Din moment ce nu mă lăsa să merg, eu trebuia să plătesc abonamentul lunar din bani pe care nu îi primeam”, povestește Angel.

Răbdarea, esențială

Sălile de fitness sunt pline, domeniul wellness a cunoscut apogeul în România, până în momentul pandemiei de coronavirus. Printre cei care merg să tragă de fiare se numără mulți începători, care vor rezultate în timp record, deci au așteptări nerealiste.

La momentul potrivit, rezultatele sunt remarcate atât de tine, cât și de cei din jur, la fel ca în cazul haioasei povești a lui Angel Rodian.

„Primele rezultate semnificative au apărut după aproximativ un an de sală. Când a venit vara și am început să umblu fără tricou s-a văzut o diferență semnificativă de masă musculară. Când m-a văzut maică-mea fără tricou, mi-a spus: ‘Tu nu ai renunțat la sală!’ Am recunoscut că am mers pe ascuns și mi-a spus: ‘Foarte bine ai făcut. Să nu te mai lași niciodată!’”, rememorează Angel.

Fitness-ul i-a schimbat viața la 180 de grade

Noul stil de viață a avut un impact puternic asupra aspectului fizic, a minții și a direcției profesionale pe care avea să o urmeze sportivul originar din Lugoj.

„Eu eram un copil slab și bolnăvicios. Progresiv, mi s-a întărit sistemul imunitar, mă dezvoltam și cu siguranță asta a avut un mare impact în toate activitățile pe care le-am făcut atunci. În câțiva ani am ajuns de la munca în construcții, la multe ore de kickbox și MMA pe săptămână, plus prezentări de modă în Spania. De aici, totul a luat-o într-o altă direcție. Asta s-a întâmplat în 2012, primul meu contract în Spania, la o casă de modă. Imediat au urmat concursuri în fitness, multe cupe și premii”, povestește Angel.

Strict despre transformarea fizică, cifrele vorbesc de la sine.

„Acum 18 ani aveam undeva la 68 kg, la peste 1.80 cm înălțime. Știu sigur că aveam 26 cm la biceps. Acum, 95 kg, 188-189cm și vreo 20 de cm în plus la braț”.

Fitness-ul poate suda sau distruge o relație

Un aspect fizic mai plăcut, încredere mai mare în propria persoană și o viață disciplinată au determinat în mod inevitabil și un succes mai mare în rândul femeilor, în cazul lui Angel Rodian.

Acesta subliniază faptul că pentru o relație de cuplu împlinită, e nevoie de preocupare în direcția unui stil de viață activ din partea ambilor parteneri.

„Există această problemă în foarte multe cupluri, ca femeia să-i reproșeze partenerului că petrece prea mult timp în sala de forță. Dar cel mai probabil, asta pentru că obiectivele partenerilor sunt diferite. Din fericire, nu și în cazul meu. Soția mea este antreprenor, antrenor și nutriționist, deci cu siguranță avem multe în comun și același obiectiv”, afirmă Angel Rodian.

 

Fluctuații mari de greutate

În mod inevitabil, în viață apar și momente dificile, însă toate revin la normal și chiar pot progresa sub deviza ‘never back down’, la fel ca în cazul lui Angel Rodian.

„A fost o perioadă în 2015 când am urcat la 102 kg și am ținut-o așa un an. Voiam să particip pentru titlul de Profesionist, dar din alte cauze decât cele sportive am renunțat atunci la concursuri. Am scăzut până la 90 de kg în câțiva ani, pentru că am scăzut mesele de la 8, la 5 mese/zi. Totodată, am scăzut și intensitatea antrenamentelor.

Anul trecut am avut o dorință puternică de a câștiga. M-am pus din nou pe treabă, antrenamente 100% și alimentație 100% și am câștigat două titluri de PRO la două categorii”, își amintește Angel Rodian.

Programul de antrenament al lui Angel Rodian

Programul de antrenament al lui Angel Rodian este unul atipic, dacă ne raportăm la rutinele clasice pentru hipertrofie.

„Antrenamentul meu nu e nimic secret, ba chiar îl am la mine pe platforma online de fitness. Constă în 3-5 antrenamente pe săptămână. Îmi place să lucrez diferit și îmi schimb lunar rutina de antrenament. Totodată, am un ghid exact pregătit de mine.

Luni – Picioare – Cvadriceps 3-4 exerciții: 2 de bază 1-2 izolare, în jur de 15-20 serii
Marți – Piept – 3-4 exerciții: 2 de bază, 1-2 izolare – 12-15 serii
Miercuri – Spate – 3-4 exerciții: 2 de bază, 1-2 izolare – 12-15 serii
Joi – Umeri 4-5 exerciții: 2 de bază și 3-4 izolare, serii puține. În jur de 15 serii în total
Vineri – Biceps femural + fesieri: 3-4 exerciții, 2 de bază, 1-2 izolare, în jur de 15-20 serii

Brațele (biceps + triceps) nu sunt incluse în acest antrenament, dar mai fac câteva serii de pompare după ce terrmin antrenamentul de piept și cel de spate”, declară Angel Rodian pentru MrNews.ro.

Programul alimentar al lui Angel Rodian

Fitness-ul nu este o escapadă de weekend sau o activitate sezonieră, ci un stil de viață. Nutriția joacă un rol crucial în procesul de evoluție sau menținere, aspect punctat și de către Angel Rodian, prin disciplina alimentară pe care o urmează.

„Caut să mănânc alimente care îmi aduc beneficii. Mă feresc să mănânc ‘de poftă’. Mănânc calculat. Aportul de proteină se ajustează în funcție de obiectiv, iar în cazul meu, e undeva la 1-1.5 gr/kg. Cu siguranță mulți vor spune că trebuie 2-3 g/kg, dar asta nu se aplică dacă reușești să menții un stomac sănătos și bine funcțional, care asimilează tot ce primește.

Printre alimentele pe care le consum frecvent se află multe fructe și legume. Banane, portocale, grapefruit, mango, pepene, ananas…
Cât despre legume: broccoli, fasole verde, mazăre, fasole roșie, castravete, ardei roșu, ardei gras.

La capitolul carne, menționez carnea de pui și vițel, pește – cam ce are mai puține oase, în funcție de ce găsesc și ce îmi place cum arată.

Consider că trebuie să existe un echilibru și, totodată, să mâncăm ceea ce ne place. Asta fac în primul rând cu mine și transmit mai departe clienților mei”, dezvăluie Angel.

Odihna

Somnul este o chestiune care oscilează destul de mult, de la individ la individ. Arnold spune că sunt de ajuns 6 ore de somn, Mike Tyson a declarat că doarme maxim 5, iar specialiști din diferite domenii recomandă 8 ore de somn.

Angel Rodian doarme 6 ore pe noapte, despre care spune că-i sunt  de ajuns pentru sănătatea fizică și psihică. Totodată, recomandă 8 ore de odihnă pentru clienții săi.

CV Angel Rodian

Angel Rodian este de 8 ani antrenor de fitness și tehnician nutriționist. În calitate de concurent la competiții de fitness, a obținut până acum 13 titluri la trei categorii diferite (mens physique, fitness model classic + culturism): 6 locuri I, 3 locuri II, 4 locuri III. Cea mai importantă distincție, locul 3 la Campionatul European 2014.

De asemenea, Angel Rodian a dezvoltat platforma World of Fitness, prin intermediul căreia poți beneficia de programe de antrenament pentru sală și acasă, respectiv un plan alimentar adaptat, în funcție de obiectiv. Platforma conține sute de videouri explicative, asistență din partea lui Angel și informații personalizate.

În online, pe Angel îl găsești aici: Facebook, Instagram, Site oficial, World of Fitness.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top