Now Reading
De ce sunt geloși bărbații. Sfaturile psihologului Cristian Andrei (VIDEO)

De ce sunt geloși bărbații. Sfaturile psihologului Cristian Andrei (VIDEO)

Unii consideră gelozia ca o parte inerentă a unei relații, alții nu o tolerează sub nicio formă. Cert este că pe termen lung poate cauza probleme severe, mai ales dacă se manifestă într-un mod extrem. Din această cauză, acest sentiment trebuie înțeles și învățat să fie gestionat. Psihologul Cristian Andrei a explicat cauzele și a oferit sfaturi practice pentru bărbații geloși, în vlogul lui Ștefan Mandachi.

Nu există diferențe majore între gradul de gelozie dintre bărbați și femei, susține Cristian Andrei. În schimb, marea diferență o face modul de manifestare. Cât despre situațiile în care partenera de viață este curtată insistent, psihologul atenționează că disconfortul creat pentru bărbatul cuplat este normal, însă poate deveni gelozie în momentul în care nu este gestionat imediat. Dacă bărbatul nu se confruntă cu celălalt mascul, se naște frustrarea.

„Oamenii cred că femeile sunt mai geloase decât bărbații, dar de fapt, ele comunică mai repede ceea ce simt. Bărbații țin în ei și când devin geloși fac urât în mod tradițional împotriva femeii. De ce? Pentru că ești nesigur pe tine. Și în loc să te confrunți cu bărbatul acela, fiind nesigur pe tine, îți cauți și tu o victimă mai slăbuță, tocmai iubita ta. O faci cu ou și cu oțet pentru acțiunile de curtare pe care le pune în mișcare celălalt bărbat.

Dacă tu te-ai cunoaște cu celălalt bărbat și i-ai spune ‘noi doi suntem împreună, dau mâna cu tine, mă uit în ochii tăi și-ți spun că nu vreau să mai comunici cu iubita mea!’, atunci celălalt înțelege, bărbații au de regulă acest stil de fair-play în convențiile dintre ei”, a declarat Cristian Andrei.

 

De ce unele persoane nu sunt deloc geloase. Explicația psihologului Cristian Andrei

 

Dacă simți că un alt bărbat poate pune în pericol securitatea relației cu partenera ta de viață, singura soluție reprezintă confruntarea directă cu aspirantul insistent, nu cu femeia. Pentru a evita ridicolul și sentimentul de gelozie continuă, paranoia, cel mai bun remediu reprezintă consolidarea încrederii de sine, potrivit expertului.

„Dacă este să o comunici gelozia, este important să o comunici celuilalt bărbat. Atunci se poate regla repede și simți că ai avut o acțiune cu rezultat. Dacă îi comunici partenerei tale că ești gelos pe altul că o caută pe partenera ta, ea nu are ce face. Nu este bine să-i comunici asta partenerei pentru că este și un fel de indiciu de slăbiciune. Dar pe termen lung, atunci când ești gelos, este să faci ceva cu persoana ta, să fii mai mulțumit de tine. 

E posibil să observăm că există femei și bărbați care nu sunt geloși deloc, aproape. Sentimentul acesta nu apare pentru că nu apare sentimentul de inferioritate față de celălalt.

Maximum de gelozie este să fii gelos pe un bărbat din trecutul partenerei tale, să-i reproșezi că a umblat cu unul înainte să fie cu tine. Acest lucru arată, de fapt, că tu nu ești mulțumit cu bărbatul care ai ajuns să fii la ora actuală”, sfătuiește psihologul Cristian Andrei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top