Now Reading
De ce înșală femeile și bărbații. Marile diferențe psihologice dintre cele două sexe, explicate de către Dr. Cristian Andrei

De ce înșală femeile și bărbații. Marile diferențe psihologice dintre cele două sexe, explicate de către Dr. Cristian Andrei

Femeile și bărbații se nasc diferiți, ei prezintă diferențe majore atât fizice, cât și psihologice. Dr. Cristian Andrei a explicat care sunt cele mai importante diferențe comportamentale dintre două sexe, inclusiv motivele pentru care înșală, atunci când sunt în relații asumate.

 

De ce înșală femeile și bărbații. Verdictul lui Cristian Andrei: „Unii bărbați sunt incompleți”

 

Pe lângă problemele majore care determină la infidelități, cunoscutul psiholog a vorbit într-un podcast publicat de curând pe YouTube că înșelatul are la bază două cauze fundamentale. Pe de o parte, femeia este determinată să o facă atunci când se simte neîmplinită, iar partenerul nu-i oferă decât „jumătăți de măsură”.

„Pentru că sunt incompleți (n.r. – unii bărbați). Este unul erotic, dar nu te poți baza pe el și altul care te iubește și te protejează dar nu prea te atrage. Și femeile fac acest centaur din cei doi bărbați. Unul rațional, cu care-și propun să rămână și la celălalt visează, numai că umblă cu mai multe. Asta e o chestiune foarte răspândită la ora actuală. Este mai răspândită, dar mai puțin menționată (n.r. – decât în cazul bărbaților care umblă cu mai multe femei). Nu se povestește. Femeile au această reținere teribilă. Ele nu prea au încredere unele în altele. 

(…) Sunt foarte multe femei în ziua de azi care au acest obicei, să completeze un bărbat cu altul, pentru că există o criză a masculinității”, a declarat Cristian Andrei.

Pe de altă parte, escapadele bărbaților sunt determinate de impulsuri, care de multe ori câștigă în fața rațiunii, mai ales când nu se simt satisfăcuți acasă, din punct de vedere sexual.

„Bărbații fac asta de foarte mult timp. De ce se întâmplă fenomenul acesta? El are această bază biologică simplă. Într-un ml de producție seminală a bărbatului sunt 300 de milioane de copii. Într-un ovul al unei femei este un singur copil. Femeia are 300 și ceva de ovule de-a lungul vieții ei, pe care le elimină lunar. Aceștia sunt copiii ei. Pe când ai bărbatului sunt 300 de milioane pe mililitru! Și ‘stil counting’. Această zestre genetică îl împinge pe bărbat tot timpul – deși scoarța cerebrală îi spune tot timpul că nu e frumos, că nu e voie… Există mereu această luptă, dar ipocrizia iese mereu la iveală”, a mai precizat scriitorul.

 

Femeile și bărbații iubesc diferit. Cristian Andrei: „Femeia alege

 

Femeile sunt mult mai evoluate din punct de vedere emoțional, a subliniat psihologul. Cele două sexe sunt programate genetic diferit, iar aceste diferențe trebuie conștientizate, pentru o funcționare a relațiilor de cuplu cât mai eficient, susține Cristian Andrei. De exemplu, faptul că „alegerea” aparține femeii, nu bărbatului, care e „programat” să încerce în mai multe direcții.

„Femeia alege, în sensul că alege doar unul (n.r. – un singur bărbat). Femeile nu funcționează din instinctul lor cu doi bărbați. Se dedică unuia. 

Cele care au doi bărbați… Asta este din cauza crizei bărbatului. El spun direct, că în momentul în care sunt îndrăgostită de tine, nu pot să fac dragoste cu alt bărbat. Eu fac dragoste cu bărbatul de care sunt îndrăgostită. Nu zic ele așa? Dacă-i întrebi pe bărbați, ei spun că merge, doar să nu se suprapună la program. 

Asta este diferența de concepție. Femeia este extrem de frumoasă când vine vorba despre dragoste. Bărbatul e un frustrat. Pentru bărbat, dragostea e o frustrare. Ai văzut pe unul să râdă când e îndrăgostit? Are impresia că e o rușine, că e slab, că a dat trenul peste el, că e ceva ireversibil – că trebuie să se însoare. Bărbații sunt oligofreni emoțional. Asta cere și cultura. Se spune că ești slab dacă-ți arăți sentimentele. Asta înseamnă retard emoțional. 

Femeile sunt cele mai evoluate din punct de vedere emoțional. Ce înseamnă inteligență emoțională? Să simți alături de celălalt că poți vorbi despre ceea ce simți. Bărbatul merge la cârciumă pentru asta. De asta cârciumile sunt pline de bărbați”, a mai declarat Cristian Andrei.

 

Dr. Cristian Andrei: „Există o criză a masculinității în societate”. Femeile tind să preia controlul, dacă bărbații sunt prea slabi

 

Societatea contemporană se confruntă cu o gravă criză a masculinității, a avertizat psihologul. Din această cauză, unele femei tind fie să devină infidele, fie să-și asume roluri de bărbat în relație.

„Din cauza crizei masculinității au apărut foarte multe femei castratoare. Îl critică pe bărbat de față cu ceilalți, îi spune că nu va fi în stare și îi dau răspunsuri bărbatului astfel încât să fie nevoit să o întrebe mereu pe ea dacă să o ia la stânga sau la dreapta. Bărbatul trebuie să fie o ființă a faptelor. Să facă fapte. Iar pentru asta trebuie să fie o atmosferă anume, iar femeia îl descurajează”, a mai punctat Andrei.

 

Cum se mint bărbații și femeile în relații. Cristian Andrei: „Când un bărbat este îndrăgostit cu adevărat, nici nu e în stare să spună ‘te iubesc!'”

 

Bărbații și femeile tind să se mintă reciproc, inconștient, avertizează expertul. Din nou, tot din cauza diferențelor cognitive majore.

„Cea mai mare minciună a bărbaților e „te iubesc!”. Pentru că bărbații nu iubesc deloc ca femeile. Femeia simte acel „te iubesc!” ca o exclusivitate, ca o apartenență. Când femeia iubește, iubește extrem de frumos, iubește și mersul bărbatului și prezența lui, mirosul, faptele lui. Bărbatul iubește sânul stâng și sânul drept, să fie amândoi acolo, iubește fesele, picioarele. Dacă iubește fața, înseamnă că o iubește pe mama lor. Dragostea unui bărbat față de femeie este aberantă și în general, o frustrare. Când bărbatul ajunge să spună ‘te iubesc!’, bărbatul este un ratat, în concepția lui. De ce? Pentru că e convins că nu o să fie a lui, de asta îi spune că o iubește. El învață că femeia are nevoie de asta și o spune ca pe o minciună. 

Când un bărbat este îndrăgostit cu adevărat, nici nu e în stare să spună ‘te iubesc!’. E ca în piesa celor de la Taxi. Acela e bărbatul care iubește.

Minciunile femeii sunt aproape toate. Nu exagerez, verbalitatea există ca să disimuleze realități. Femeile fac acest lucru. Cea mai gravă e minciuna dintre bărbați și femei, acolo, la mijloc. El se duce cu flori la ea și-i spune că nu-i aduce flori niciodată. El îi spune că tocmai i-a adus. Ea începe să plângă, el o întreabă ce are. Se produce o neînțelegere, o disonanță. Ea a transmis un mesaj emoțional și el i-a răspuns rațional. Toată Europa cel puțin și America de Nord sunt pline de astfel de înțelegeri. Ea comunică emoțional, el rațional. Când ea îi spune emoțional că nu i-a adus flori, el trebuie să-i răspundă că ‘așa e, nu ți-am adus flori niciodată ca acum’. Ceva emoțional, nu informație verificată! Sau ea îi reproșează că iar a întârziat, iar el scoate programul pe hârtie, în loc să o ia în brațe și să-i spună că ‘da, dar în timpul ăsta numai la tine m-am gândit'”, a mai declarat psihologul, în emisiunea „Acasă la Măruță”.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top