Now Reading
Pedeapsa cu moartea. De ce și când ar trebui introdusă

 

Pedeapsa cu moartea. De ce și când ar trebui introdusă

„Peștii” unei tinere în vârstă de 23 de ani, cu HIV și suspectă de coronavirus au fost reținuți de DIICOT. Tânăra era tratată precum un sclav aducător de profit, terorizată, umilită. Asta se întâmpla în Sălaj. Bineînțeles, este unul dintre puținele cazuri descoperite în România.

După ce citesc titlul, naivii se grăbesc să arunce cu concepte pe care nu le stăpânesc: „comunism”, „hitlerism” și „huo!”. „Pedeapsa cu moartea” sună mult prea dur pentru pacifiști și pentru fanii doctrinei „politically correct”. „Politically correct” este un concept născut și proliferat în sistemele democratice. Îndeamnă la toleranță și totodată, la ipocrizie.

Ni s-a transmis că „e bine” să facem una sau alta, ca să nu deranjăm, iar dacă am primit o palmă, trebuie să ne bazăm pe „autoritățile competente”, pe „instituțiile statului de drept”, care „cu certitudine” își fac treaba. Evident, doar povești proaste, care nu fac decât să sublinieze ineficiența sistemului democratic.

Democrația lui „politically correct”, locul perfect de bălăceală al ipocriziei, corupției și prostiei

Sistemele democratice favorizează puternic corupția, iar asta se poate observa la nivel global. În proporții covârșitoare, cetățenii statelor democratice sunt nemulțumiți de modul în care țara de origine este guvernată, cu mici excepții și aici mă refer la țările nordice. În România de exemplu, sistemul democratic presupune mii de caracatițe bine înșurubate în funcții administrative, cu puternice conexiuni în justiție și securitate. Așadar, vorbim despre un sistem foarte bine pus la punct, iar lista include președinte, premier, miniștri, sute de deputați și senatori, primari, consilieri locali, băgători în seamă prin partide etc. Sute de mii de responsabili, niciunul vinovat. Mereu, aceeași poveste.

În ultimii ani, în special din momentul în care a apărut DNA, s-a văzut negru pe alb faptul că cine stăpânește justiția, deține puterea. Iar cine are serviciile, este pe o treaptă mult superioară în lanțul trofic. Astfel, partidele și-au dat în ultimii ani în cap reciproc, plătindu-și polițe în justiție, prin înscenarea de dosare. Mulți cetățeni au înțeles asta, alții încă visează cu ochii deschiși faptul că „justiția este independentă”.

 Pedeapsa cu moartea, bună cu o condiție

Justiția și economia sunt două dintre domeniile vitale ale unui stat ca România, puternic influențate de mixul de corupție și incompetență al „liderilor” politici. Ceea ce am scris mai sus subliniază ineficiența unui sistem ipocrit, considerat de mulți superficiali și adormiți drept „cel mai bun”. Realitatea este că sistemul democratic se dovedește pe zi ce trece mai perimat.

Așadar, pedeapsa cu moartea poate fi introdusă doar în contextul unui sistem regândit, în care să primeze meritocrația, nu combinațiile și relațiile nepoților fostelor slugi ale regimului comunist. Nu poți introduce o pedeapsă radicală într-un sistem defect. Într-unul nou, cu oameni noi, cu viziune și valori sănătoase, da. Deja vorbim despre un sistem sau o democrație mult îmbunătățită. Evident, nu mă gândesc la comunism, un sistem bolnav prin definiție.

Orice sistem sau formă de organizare are o durată de viață, la fel și cel democratic, o construcție ce stârnește puternică nemulțumire și furie la nivel social.

Lipsa pedepsei capitale, șanse nemilitate pentru recidivă

Revin la cazul fetei în vârstă de 23 de ani. Din punct de vedere fizic și psihic este perfect consumată. Și fizic, și psihic. Viața i-a fost distrusă complet de niște ticăloși. De regulă, astfel de infractori primesc condamnări de câțiva ani, iar mulți recidivează o dată, de două ori sau de mai multe ori. Dacă ai fi părintele acelei fete, cum ai proceda? Ce le-ai face? Este moral ca atunci când se distruge un destin, un om nevinovat, să lași din nou liber în societate infractorul, care să facă noi victime?

Sclavii lui „politically correct” nu vor spune nici „da”, nici „nu”, pentru că funcționează în baza unui element puternic promovat de acest trend global, ipocrizia. Pur și simplu n-au curaj să gândească cu propria minte, deci să se abată de la standardele stabilite a fi bune de urmat de către alții.

Singapore, un model dezirabil

Aceleași întrebări sunt valabile și pentru cazurile de corupție, iar Singapore este un exemplu dezirabil. Anii ’60 au însemnat pentru Singapore sfârșitul corupției. A fost creat un program special anti-corupție, prin care s-au mărit semnificativ salariile, s-au înmulțit controalele, iar demnitarilor li s-a retras imunitatea.

În cazul unor infracțiuni de corupție, fără excepție, cei vinovați riscau să piardă serviciul, pensia și privilegiile, iar amenzile erau usturătoare, 100.000 de dolari singaporezi în 1989. Recidiviștii erau executați, ucigașii și traficanții de droguri erau condamnați la moarte, fără negocieri și „dezbateri democratice”. Pedeapsa capitală, confiscarea averilor, detenția și amenzile au făcut ordine, iar regulile din statul Singapore se respectă cu sfințenie și astăzi, tocmai din aceste motive.

Pedeapsa cu moartea încă se aplică și astăzi pentru ucigași, traficanții de carne vie și traficanții de droguri în Singapore, statul cu cei mai mulți milionari din lume raportat la numărul de locuitori, aproximativ 17%. Aruncatul gunoaielor și scuipatul în public se penalizează cu amendă de până la 1.000 de dolari, iar dacă nu tragi apa la toaleta publică, te vei alege cu amendă de până la 150 de dolari. Reguli de bun simț pe care nu ar trebui să le încalci. Și nu de frica amenzii!

Știrea completă, despre fata cu HIV, obligată să se prostitueze

Procurorii DIICOT Salaj fac apel la barbatii care au apelat la serviciile sexuale ale unei tinere de 23 de ani, infectata cu HIV si suspecta de coronavirus, sa contacteze parchetul si sa efectueze de urgenta analize pentru a stabili daca au fost sau nu infectati cu virusul HIV.

Tanara era fortata sa se prostitueze de trei persoane care o santajau cu posibile agresiuni sexuale impotriva copiilor sai. Anchetatorii au retinut in acest caz trei inculpati pentru savarsirea infractiunii de trafic de persoane, potrivit unui comunicat de presa DIICOT, transmis luni Ziare.com.

“In cauza s-a stabilit ca, in perioada decembrie 2019 – martie 2020, prin amenintare, santaj si umilire, inculpatii PMR, PMM si PEB au determinat o victima de sex feminin, in varsta de 23 de ani, sa se prostitueze, in diferite locatii de pe raza judetului Salaj, desi aceasta este diagnosticata ca fiind purtatoare a virusului HIV.

Inculpatii detineau controlul total asupra persoanei vatamate si o tratau ca pe un sclav aducator de profit, insusindu-si nu numai banii castigati de aceasta din prostitutie, dar si limitandu-i posibilitatea de miscare.

Pentru a o umili si a-i demonstra autoritatea pe care o detin asupra sa, unul dintre inculpati i-a cerut victimei sa iasa din casa si sa stea in frig dezbracata, pe timp de noapte si iarna, sub amenintarea unor agresiuni sexuale indreptate impotriva copiilor victimei,” arata DIICOT.

Diagnosticata cu HIV din mai 2018

Tanara ar fi fost obligata sa intretina relatii sexuale cu diferite persoane, in schimbul unor sume de bani negociate de la caz la caz cu clientul, cuprinse intre 150 si 200 de lei pentru o ora, iar in situatia deplasarii la domiciliul clientului de 300 de lei plus transportul cu taxiul, tarif stabilit de catre inculpati.

“Din actele medicale existente la dosarul cauzei rezulta ca victima este inregistrata ca fiind diagnosticata cu virusul HIV din 18 mai 2018 si pana in prezent aceasta nu a respectat indicatiile medicale de dispensarizare si tratament si a pus in pericol sanatatea a numeroase persoane prin intretinerea de relatii sexuale neprotejate cu acestea,” precizeaza DIICOT, potrivit Ziare.com.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top