Now Reading
Cât de des este normal să faci sex, în funcție de vârstă

Cât de des este normal să faci sex, în funcție de vârstă

Sexul la 20, 40 și 60 de ani este complet diferit. Abordarea se schimbă și se explică prin schimbărille fiziologice și psihologice, absolut firești. Și totuși, de câte ori este „normal” să ai contact intim, în funcție de vârstă?!

Normalitatea este relativă, însă un studiu publicat de MedicalDaily, citat de DailyMail, dezvăluie obiceiurile sexuale ale oamenilor, în funcție de vârstă. În cazul cuplurilor, lucrurile se prezintă în felul următor:

  • 18-29 de ani – 112 ori pe an (de 2,1 ori pe săptămână);
  • 30-39 de ani – 86 de ori pe an (1,6 ori pe săptămână);
  • 40-49 de ani – 69 de ori pe an (1,3 ori pe săptămână);
  • +50 de ani – un act sexual pe săptămână sau mai puțin.

De ce faci mai puțin sex odată cu înaintarea în vârstă

Din punct de vedere fizic, la bărbați, scăderea nivelului de testosteron determină o erecție din ce în ce mai slabă. Testiculele nu mai produc același nivel de testosteron, iar vasele de sânge încep să îmbătrânească, să acumuleze grăsime, care împiedică sângele să ajungă în penis. În jur de 50% dintre bărbați ajung să constate schimbări nefericite în ceea ce privește erecția, după 40 de ani. Fumatul este una dintre cele mai comune cauze care accelerează afecțiunile inimii, respiratorii și dimensiunea vaselor de sânge. Fumătorii sunt predispuși la o îngreunare a circulației sângelui către penis, ceea ce conduce la disfuncții erectile.

În ceea ce privește dorința de a face sex, aceasta este influențată de sănătatea mintală și emoțională. Depresia diminuează apetitul sexual, precum și medicamentele antidepresive.

De asemenea, stilul de viață din ce în ce mai aglomerat – job, copii, rutina alături de partener zi de zi și fireasca tranziție de la adolescență (perioadă în care sexul are încă multe mistere) la maturitate (se pune accentul pe calitate, nu pe cantitate) sunt alte motive pentru care numărul de partide scade, odată cu înaintarea în vârstă.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top